Άρθρο Localit 25 Ιουλίου, 2015

Σύσκεψη στην Περ. Αττικής για ορισμό χώρου δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων

prosfygesΣύσκεψη αναμένεται να συγκαλέσει την Τετάρτη το πρωί η Περιφέρεια Αττικής με τα συναρμόδια υπουργεία, τον Δήμο Αθηναίων και τις ΜΚO προκειμένου να ορισθεί χώρος για δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων, ώστε να βρουν καταφύγιο οι πρόσφυγες  που βρίσκονται στο Πεδίον του Άρεως.

Η λήψη απόφασης, όπως σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόσο ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, όσο και ο Ανδρέας Θεολόγου, εκπρόσωπος της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχου Κεντρικού Τομέα Ερμίνας Κυπριανίδου, επείγει τόσο για την προστασία των προσφύγων, όσο και για λόγους υγιεινής.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κανάκης, «είναι δουλειά μας να διασφαλίσουμε ότι στο Κέντρο της Αθήνας δεν θα έχουμε μια ανθρωπιστική κρίση μέσα στην ανθρωπιστική κρίση. Είναι άδικο τόσο γι αυτούς, όσο και για εμάς, να δημιουργηθεί ένας άτυπος προσφυγικός καταυλισμός στο Κέντρο της Αθήνας».

Σαράντα τρεις οικογένειες προσφύγων, διαμένουν προσωρινά σε σκηνές στο Πεδίον του Άρεως, όπως προκύπτει από καταγραφή του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.

Σύμφωνα με την καταγραφή, που διενεργήθηκε Τετάρτη και Πέμπτη , στο Πεδίον του Άρεως διαμένουν 202 άτομα, από τα οποία 103 παιδιά , από ενός έτους και άνω, 62 άνδρες και 37 γυναίκες.

Κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας  μετέβη χθες Παρασκευή στο Πεδίο του Άρεως μετά από οδηγία του υπουργού Υγείας,  με σκοπό τη διενέργεια υγειονομικού ελέγχου σε πρόσφυγες, που ζουν εκεί.

Tο κλιμάκιο δεν διαπίστωσε οξέα ή σοβαρά προβλήματα υγείας, ωστόσο κατά την εξέταση διαπιστώθηκαν μόνο κεφαλαλγίες, ήπια παθολογικά ευρήματα και δερματολογικά συμπτώματα, κυρίως σε παιδιά και γυναίκες.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 13 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλίες Δήμων για την οικολογική διαχείριση των χριστουγεννιάτικων δέντρων

Μια απλή πράξη με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα: Η ανακύκλωση των δέντρων μετά τις γιορτές Αρκετοί…

Ρεπορτάζ 13 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: «Έξυπνες» διαβάσεις έξω από 8 σχολικές μονάδες του Δήμου

«Έξυπνες» διαβάσεις σε σχολικές ζώνες για την ασφαλέστερη μετακίνηση των μαθητών. Ο Δήμος Πετρούπολης έχει…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το Τεχνοβλαστό ATLAS GovTech Advisory

Η ΚΕΔΕ είναι πάντα κοντά σε κάθε πρωτοβουλία και εκδήλωση που έχει στόχο να ενισχύσει…