Άρθρο Localit 14 Μαΐου, 2015

Πιλοτικό Έργο «Πολιτισμός για Πόλεις και Περιφέρειες»

culture-for-cities-and-regionsΠερίπου 60 έως 95 πόλεις και περιφέρειες, αναμένεται  ότι θα προβληθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από το πιλοτικό  έργο «Πολιτισμός για Πόλεις και Περιφέρειες», του δικτύου Eurocities, μέσω της συμμετοχής τους σε επισκέψεις μελετών και συντονισμό δράσεων.

Το εν λόγω πιλοτικό έργο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ‘Δημιουργική Ευρώπη’ και έχει διάρκεια από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι το Σεπτέμβριο 2017.

Σκοπεύει να εξετάσει υφιστάμενες πρακτικές στις οποίες ο πολιτισμός συνιστά βασικό στοιχείο για τις στρατηγικές τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Παράλληλα, θα συνδράμει στην ανταλλαγή και μεταφορά τεχνογνωσίας για την καλύτερη κατανόηση επιτυχημένων παραδειγμάτων πολιτιστικών επενδύσεων και την εμβάθυνση στον πολιτικό σχεδιασμό και την υλοποίηση.

Το έργο θα εξετάσει τρεις βασικές οπτικές του πολιτισμού: πολιτισμός και δημιουργικές βιομηχανίες για την τοπική οικονομική ανάπτυξη  πολιτιστική κληρονομιά ως κινητήριος μοχλός για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ένταξη  και πολιτισμός για την κοινωνική ένταξη, την κοινωνική καινοτομία και το διαπολιτισμικό διάλογο.

Πληροφορίες:  http://www.eurocities.eu/eurocities/news/-Culture-for-cities-and-regions-pilot-project-WSPO-9TTU2Y

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αγ. Δημητρίου: “Παναγούλεια 2024”-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διοργανώνοντας  για  άλλη μια  χρονιά  τα Παναγούλεια και την Ειρηνοδρομία 2024,τιμά…

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαμία: Στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων μετά από τροφική δηλητηρίαση

Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν δεκάδες μαθητές στη Λαμία, οι οποίοι χθες το βράδυ αλλά και σήμερα…

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο ΕΣΠΑ το πρώτο μεγάλο έργο του ΣΒΑΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ξεκινά η εκτέλεση του προγράμματος ανάπλασης επιλεγμένων περιοχών. Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από…