Άρθρο Localit 22 Μαρτίου, 2015

Διαψεύδει ο Γ. Κατρούγκαλος χειρισμό υπόθεσης του δήμου Λάρισας ενώ ήταν υπουργός

ΚατρούγκαλοςΝέα τροπή στο θέμα που έχει ανακύψει με το δικηγορικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ.Κατρούγκαλου έδωσε η αποκάλυψη εγγράφου με το οποίο ο Δήμος Λάρισας ανέθεσε υπόθεση προσφυγής κατά του Δημοσίου στο γραφείο του κ. Κατρούγκαλου μετά την υπουργοποίησή του.

Η νέα υπόθεση αφορά προσφυγή κατά του Δημοσίου από το Δήμο Λάρισας σχετικά με την απόφαση να μην στείλει στο υπουργείο Εσωτερικών στοιχεία για τις συμβάσεις υπαλλήλων. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου.

Ο Γ. Κατρούγκαλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για παραποίηση της αλήθειας τονίζοντας ότι από το Φεβρουάριο του 2015 τελεί σε αναστολή και την υπόθεση χειρίζεται άλλη δικηγόρος.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Νέα παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία και όργανα της κίτρινης δημοσιογραφίας. Με εμφανίζουν να χειρίζομαι υπόθεση του Δήμου Λάρισας ενώ είμαι Υπουργός. Όπως προκύπτει, όμως, από απλή ανάγνωση της από  12-02-2015 υπ’ αριθμ. 47 απόφασης της δημαρχιακής επιτροπής δικηγορική εμπλοκή είχα μόνο το έτος 2014 και όχι μετά την ανάδειξη μου σε Υπουργό.

Ειδικότερα, τον Οκτώβρη του 2014 είχε ανατεθεί από κοινού στην δικηγορική μου εταιρία  και σε μία άλλη δικηγόρο την Α.Λ. (με την υπ.αρ. 682/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής), η άσκηση προσφυγής κατά της διαδικασίας ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου που είχε αποφασίσει ο κύριος Μητσοτάκης. Τότε, προφανώς, δεν ήμουν υπουργός και δεν υπήρχε σχετικό κώλυμα.  Αντιθέτως, τον Φεβρουάριο του 2015, που είμαι Υπουργός, τελώ σε αναστολή και η δικηγορική μου εταιρία δεν υπάρχει, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου είναι σαφής καθώς ανέφερε ότι «ήδη την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Κ.Λ.Τα χαλκεία πάλι είχαν δουλειά μπλέκοντας τον Οκτώβριο του 2014 με τον Φεβρουάριο του 2015»

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξαπλώστρες και ομπρέλες απομάκρυναν συνεργεία του Δήμου Πολυγύρου

Περισσότερες από εκατό ξαπλώστρες και ομπρέλες απομάκρυναν το πρωί τα συνεργεία του Δήμου Πολυγύρου από…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν Wi -Fi σε15 νέα σημεία του Δήμου Βέροιας

Δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υπαίθριους και κλειστούς δημόσιους χώρους αποκτά τους επόμενους…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης

Το συμφωνητικό για το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης υπέγραψε ο δήμαρχος…