Άρθρο Localit 18 Μαρτίου, 2015

Φραγκφούρτη: Υπό τον κλειό διαδηλωτών κατά της λιτότητας τα εγκαίνια νέων γραφείων της ΕΚΤ

ΦραγκφούρτηΥπό πολιορκία τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτών και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εγκαινιάζονται σήμερα, Τετάρτη, τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φραγκφούρτη.

Οι διαδηλωτές είναι πολίτες από τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που ανταποκρίθηκαν στη πρωτοβουλία «Blockupy», ενάντια στην πολιτική λιτότητας και στην τελετή για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΕΚΤ.

Ήδη από νωρίς το πρωί της Τετάρτης ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Χιλιάδες αστυνομικοί, πολλές «αύρες» κι ελικόπτερα έχουν αναλάβει την τήρηση της τάξης, ενώ γύρω από το σημείο έχει δημιουργήσει «νεκρή ζώνη» δεκάδων μέτρων, την οποία απαγορεύεται να προσεγγίσουν οι διαδηλωτές.

Στη διαδήλωση κατά της λιτότητας, κάτω από τα πανό του Blockupy, συμμετέχουν ομάδες όπως η Attac, εργατικές ενώσεις και αντιπροσωπείες   από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Podemos.

Στην Φραγκφούρτη έχουν φτάσει 60 λεωφορεία από 39 διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης, ενώ Γερμανοί διαδηλωτές ναύλωσαν ειδικό τραίνο από το Βερολίνο.

Τα νέα γραφεία της ΕΚΤ κόστισαν 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη ύψους 185 μέτρων από ατσάλι και γυαλί, που ανεγέρθηκε στις όχθες του ποταμού Μάιν, παραπόταμου του Ρήνου που διασχίζει την οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Το κτήριο θα εγκαινιάσει ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης, Μάριο Ντράγκι, στις 11:00 τοπική ώρα, παρουσία τουλάχιστον 60 προσκεκλημένων, εκ των οποίων όμως – λόγω της μαζικής κινητοποίησης αλλά και της τρέχουσας ελληνικής κρίσης – μόνο 20 δεν θα σχετίζονται με την ΕΚΤ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φλώρινα: Τρεις νέες δεξαμενές πυρόσβεσης βαρέως τύπου τοποθετήθηκαν στον Δήμο

Τρεις νέες δεξαμενές πυροπροστασίας, χωρητικότητας 12 και 22 τόνων, τοποθετήθηκαν από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψηφιακός ταχυδρόμος στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Με τον Ψηφιακό Ταχυδρόμο, εξυπηρετείται πλέον από τα ΕΛΤΑ, η Αγία Βαρβάρα, όπως ενημερώνει ο…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Έλεγχοι και πρόστιμα για όσους κινούνται με οχήματα και μηχανές στους πεζόδρομους

Καμία ανοχή δεν προτίθεται να δείξει ο Δήμος Κατερίνης, στο φαινόμενο  διέλευσης των πεζοδρόμων με…