Άρθρο Localit 12 Μαρτίου, 2015

Γερμανία: Ακροδεξιές απειλές οδήγησαν σε παραίτηση τον δήμαρχο του Τρόγκλιτς

Μάρκους ΝιρτΜετά από πίεση μελών του ακροδεξιού κόμματος NPD να μη γίνει υποδοχή προσφύγων σε ειδικό κατάλλυμα παραιτήθηκε ο δήμαρχος δήμαρχος του χωριού Τρόγκλιτς της Σαξονίας-Άνχαλτ, Μάρκους Νιρτ.

Ο Μάρκους Νιρτ παραιτήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη φοβούμενος για την ασφάλεια του ίδιου και της οικογένειάς του. Αιτία των απειλών εναντίον του δημάρχου ήταν οι προσπάθειες μηνών που κατέβαλε στο δημοτικό συμβούλιο του Τρόγκλιτς αλλά και στην τοπική κοινωνία ώστε η κοινότητά τους να παράσχει κατάλυμα σε πρόσφυγες.

Η παραίτηση του Μάρκους Νιρτ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις πολιτικών από όλο το πολιτικό φάσμα. Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας χαρακτήρισε το συμβάν «τραγωδία για τη δημοκρατία μας», ενώ ο  αντιπρόεδρος των χριστιανοδημοκρατών Άρμιν Λάσετ να κάνει λόγο για «προειδοποίηση» και τονίζει ότι θα «πρέπει να υποδειχθούν ξεκάθαρα όρια σε όσους αντιτίθενται στη δημοκρατική τάξη». Το κόμμα της Αριστεράς προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπάνω, καθιστώντας συνυπεύθυνη τη γερμανική κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Αριστεράς Μπερντ Ρίξινγκερ «αυτό που ζούμε στο Τρόγκλιτς είναι η αποτυχία μιας πολιτικής που αδιαφορεί για τα κοινωνικά προβλήματα».

Το ζήτημα σχολίασε μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk και ο αντιπρόεδρος των γερμανών σοσιαλδημοκρατών Ραλφ Στέγκνερ. Όπως δήλωσε, «πρέπει να πω ειλικρινά ότι δεν με εξέπληξε, αλλά πραγματικά με εξόργισε και μου έφερε στο νου το γεγονός ότι οι νέοι και οι παλιοί ναζί εμφανίζονται πάλι με τόσο θράσος στη Γερμανία, παντού».

Πληροφορίες από DW.DE

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…