Άρθρο Localit 11 Μαρτίου, 2015

Δ. Τζιαχρήστας πρόεδρος Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΕΔΕ: Επιλέξιμα βοσκοτόπια και προβλήματα σε σχέση με την ενιαία ενίσχυση

tsiaxristasΣτην επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων και τα προβλήματα που ανακύπτουν από το ισχύον νομικό πλαίσιο αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τζιαχρήστας, πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης , μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Δομοκού.

Όπως ανέφερε «τα δύο τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε μείζον θέμα για την κτηνοτροφία στη χώρα μας η επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, θέμα που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την καταβολή προς τους κτηνοτρόφους της εξισωτικής αποζημίωσης του άρθρου 68 και της ενιαίας ενίσχυσης, αλλά και να επηρεάσει την υλοποίηση και άλλων προγραμμάτων, όπως αυτό της βιολογικής κτηνοτροφίας, της διατήρησης αυτοχθόνων φυλών κ.α.»

Ο κ. Τζιαχρήστας διευκρίνισε ότι από το 2012 οπότε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αφαίρεσε από τους διαθέσιμους βοσκότοπους πολύ μεγάλο αριθμό στρεμμάτων, δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα στους κτηνοτρόφους. Αν και μετά από διαμαρτυρίες το θέμα φαίνεται να έχει διευθετηθεί για το χρονικό διάστημα μετά την 1-1-2015, με την ψήφιση του νόμου 4254/2014, ωστόσο όπως διευκρινίσε «παραμένουν σε εκκρεμότητα τα έτη 2013 και 2014, για τα οποία οι επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις δεν επαρκούν για να διανεμηθούν στους κτηνοτρόφους».

Παρουσιάζοντας τις προτεινόμενες ενέργειες αναφέρθηκε αναλυτικά στην αύξηση των επιλέξιμων εκτάσεων βοσκοτόπου, αλλά και την Αποπληρωμή των οφειλόμενων των γεωργοκτηνοτρόφων για τα έτη 2013-2014, μετά την προφανή αστοχία του Υπουργείου Αγροτικής Aνάπτυξης να μειώσει τους επιλέξιμους  βοσκότοπους κατά 30% .

Διαβάστε αναλυτικά την εισήγηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 31 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ενισχύονται τα Δημοτικά Ιατρεία με 15 ιατρούς και νοσηλευτές

Με την πρόσληψη 15 γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι θα καλύψουν κομβικές θέσεις, ενισχύει τις…

Ρεπορτάζ 30 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ο πρώτος στην Ελλάδα που  γίνεται μέλος στο Δίκτυο Πόλεων Φιλικών προς την τρίτη ηλικία του Π.Ο.Υ.

Την ένταξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο δίκτυο «WHO Global Network for Age-friendly Cities and Communities»…

Ρεπορτάζ 30 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολιτιστικές Διαδρομές στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης

Ολοκληρώθηκε το έργο «Πολιτιστικές Διαδρομές στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης», το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο…