Άρθρο Localit 10 Μαρτίου, 2015

Στήριξη Κομισιόν στην ανάπτυξη και λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου, μέσω του ΣΕΣ 2014-2020

κτηματολόγιοΤην στήριξη της Κομισιόν στις προσπάθειες για την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου, εξέφρασε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Corina Cretu, σύμφωνα με απάντηση που απέστειλε στον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, μετά από σχετική ερώτηση.
Ο Δ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του έθετε το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου, για το οποίο «η Ελλάδα διεκδικεί 220 εκατ. ευρώ (μέσω διαφόρων προγραμμάτων) από το ΣΕΣ 2014-2020», ζητώντας από την Κομισιόν να πληροφορηθεί κατά πόσο ισχύουν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αντιρρήσεις της, σχετικά με τη «διάθεση του συνόλου των πόρων που έχουν ζητηθεί», από την ελληνική πλευρά.
Στην απάντησή της η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κα. Cretu, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες αναφορικά με το ύψος των εγκεκριμένων κοινοτικών πόρων, τονίζει ότι «Η Επιτροπή υποστηρίζει την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου», καθώς επίσης, ότι «Στο πλαίσιο της περιόδου 2014-2020, μεγάλο έργο εθνικού κτηματολογίου προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία» που εγκρίθηκε με απόφαση της Επιτροπής στις 18 Δεκεμβρίου 2014. Η ανάπτυξη της υποδομής και των ψηφιακών υπηρεσιών για την καταχώριση και τη διαχείριση ακινήτων εντάσσεται στις επενδυτικές προτεραιότητες του παρόντος προγράμματος».
 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Ξεκινά ο Β΄βάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος ξεκινά σε σχολεία και δημοτικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο δήμαρχος…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελφοί: Επανεκίνηση εργασιών για τη μετατροπή του σχολείου της Κοινότητας Αγ. Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες για τη συνέχιση του έργου μετατροπής…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας

Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των ακμαίων κουνουπιών στις περιοχές των ορυζώνων της Θεσσαλονίκης και της…