Ηλεκτρονικές συναλλαγές των πολιτών με το κράτος αλλά και αξιολόγηση των δομών του δημοσίου μέσω της δημιουργίας του «ηλεκτρονικού ΚΕΠ», υπόσχεται ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής. Μέσω αυτών οι πολίτες θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις, να αναφέρουν προβλήματα αλλά και να αξιολογούν τις υπηρεσίες του κράτους, στέλνοντας τα σχόλιά τους στα διαδικτυακά ΚΕΠ προκειμένου να ληφθούν υπόψη για τη βελτίωσή τους.
Αναφερόμενος στους απολυμένους υπαλλήλους, σημειώνει πως έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές με τα συναρμόδια υπουργεία και διευκρινίζει ότι «θα ανασυγκροτηθούν οι καταργημένοι κλάδοι της τεχνικής εκπαίδευσης και θα επανέλθουν όλοι οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις αντίστοιχες θέσεις».
Επίσης σε ό,τι αφορά την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, τονίζει ότι θα καταγραφούν οι ανάγκες των υπουργείων και θα συσταθούν οι οργανικές θέσεις από την αρχή. Κατόπιν θα διαμορφωθούν τα περιγράμματα θέσεων και σε αυτά θα στηριχθεί η αξιολόγηση, η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό δεν θα έχει τιμωρητικό αλλά επιβραβευτικό χαρακτήρα.
Για τα πειθαρχικά συμβούλια ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχολιάζει ότι ότι το πρόβλημα στην λειτουργία τους δεν ήταν η συμμετοχή σε αυτά δημοσίων υπαλλήλων, αλλά οι κάθετε πελατειακές πρακτικές: «… από το γραφείο του διευθυντή του εκάστοτε υπουργού ερχόταν το ραβασάκι για να πέσει ‘στα μαλακά’ ο εκλεκτός του συστήματος».