Άρθρο Localit 05 Φεβρουαρίου, 2015

Η αποκατάσταση των απολυμένων και των «διαθέσιμων» σε συνάντηση Γ. Κατρούγκαλου με ΑΔΕΔΥ

dimosioi-ypalliloi2Για τις αποφάσεις της νέας κυβέρνησης για τη διευθέτηση και αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο των δημοσίων υπαλλήλων που απολυθήκαν ή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα βάσει των εφαρμοστικών νόμων και των αναγκαστικών αποφάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων θα ενημερώσει αύριο, Παρασκευή, στις 13.00, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και των επιτροπών των δημοσίων υπαλλήλων που απολυθήκαν ή βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να συμφωνηθεί ο τρόπος εφαρμογής τους.

Στο μεταξύ ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε σήμερα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αδιόριστων ΑΣΕΠ.

«H μη εκτέλεση δικαστικών αμετάκλητων αποφάσεων που αφορούν προσωπικό της διοίκησης και η μη εφαρμογή αποφάσεων του ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο αποτελεί σκάνδαλο γιατί προσβάλει τη νομιμότητα και το κράτος δικαίου», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός αμέσως μετά τη συνάντηση. Συμπλήρωσε επίσης ότι συμφωνήθηκε να αποκατασταθεί η νομιμότητα, αλλά θα χρειαστεί «να γίνει  μια επανατοποθέτηση–επαναπρογραμματισμός ανά υπουργείο ανάλογα με τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει. Το δέχτηκαν καλόπιστα αντιλαμβανόμενοι και αυτοί ότι δεν μας αφορά μόνο το θέμα της δικαιοσύνης ατομικά, αλλά και η ανάγκη αναδιοργάνωσης της δημοσίας διοίκησης έτσι ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τις άμεσες και πιεστικές ανάγκες».

Από την πλευρά τους ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αδιόριστων ΑΣΕΠ κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις τακτικές που ακολούθησαν, κρατώντας σε μια ιδιότυπη ομηρία, ανθρώπους που είχαν πιστέψει στην αξιοκρατία και την αξιοπιστία της πολιτείας και συμμετείχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλίμα: Ο πλανήτης κατέγραψε τη θερμότερη ημέρα στα παγκόσμια χρονικά την Κυριακή 21 Ιουλίου (Copernicus)

Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά,…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μονεμβασιά: Νέο κάλεσμα Δήμου για εξοικονόμηση νερού

Για μια φορά ακόμη ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, επανέρχεται στην ανάγκη εξοικονόμησης νερού και…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαλκίδα: Σύμφωνο το Δημοτικό Συμβούλιο στην τουριστική χρήση της περιοχής του πρώην εργοστασίου ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, συμφώνησε ομόφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής…