Άρθρο Localit 03 Φεβρουαρίου, 2015

Σε συναγερμό η περιοχή του βόρειου Έβρου -Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Αιτωλοακαρνανία

plimires evrosΗ περιοχή του βόρειου Έβρου έχει κηρυχθεί σε συναγερμό μετά την αύξηση της παροχής των νερών τού ποταμού, στη διάρκεια της νύχτας. Στο Πύθιο, με όριο συναγερμού τα πέντε μέτρα και εβδομήντα εκατοστά, η στάθμη του ποταμού έχει ξεπεράσει τα έξι μέτρα και δώδεκα εκατοστά.

Οι αυξημένες παροχές νερού από τη γειτονική Βουλγαρία, μετά το άνοιγμα του φράγματος τού Ιβαΐλογκραντ είχαν ως συνέπεια να σπάσει το ανάχωμα στη θέση Ωοειδές, στην περιοχή τού Δήμου Ορεστιάδας, με αποτέλεσμα το νερό να εισέλθει σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Σύμφωνα με εκτίμηση  των αρχών τις επόμενες ώρες αναμένεται να πλημμυρίσουν περισσότερο από 30.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις και αρκετά αντλιοστάσια.

Να σημειωθεί ότι στη θέση Ωοειδές, το σύνολο των καλλιεργήσιμων εκτάσεων ανέρχεται στις 70.000 στρέμματα.

Το σπάσιμο του αναχώματος, πάντως, στην περιοχή Ωοειδές είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν κατοικημένες περιοχές και οικισμοί, όπως οι Καστανιές και η Βύσσα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημοτικές και τοπικές κοινότητες της Αιτωλοακαρνανίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κηρύχθηκαν δημοτικές και τοπικές κοινότητες δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα Πλάκας Καλαβρύτων, μετά τις σοβαρές καταστροφές που σημειώθηκαν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και την έντονη βροχόπτωση. Ειδικότερα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενέκρινε τα αιτήματα που υπεβλήθησαν από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τους εξής δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.

Δήμος Μεσολογγίου: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι τοπικές κοινότητες Ευηνοχωρίου, Κατοχής και Λεσινίου.

Δήμος Αγρινίου: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δημοτικές ενότητες Παρακαμπυλίων, Παναιτωλίου, Παραβόλας, Μακρυνειας και Αρακύνθου.

Δήμος Αμφιλοχίας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι τοπικές κοινότητες Πατιόπουλου, Αγριδίου, Εμπεσού, Σταθά, Αμοριανών, Ποδογόρας, Αγριδίου, Πετσάλια και Φράγκου.

Δήμος Θέρμου: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι τοπικές κοινότητες Αργυρού, Πηγαδίου, Θεοτόκος, Χαλικίου, Κόνισκας, Διπλατάνου, Αμβρακιάς και Κοκκινόβρυσης.

Δήμος Ναυπακτίας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι τοπικές ενότητες Κλεπά, Γραμμένη Οξυά, Λευκά, Μανδρινή, Καλλονή, Κυδωνιά, Γρηγόρι, Ελατόβρυση, Τερψιθέα, Κοκκινοχώρι, Ασπριά και Αμπελακιώτισσα, καθώς και η δημοτική ενότητα Πυλήνης.

Επίσης, εγκρίθηκε το αίτημα και κρίθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας το δημοτικό διαμέρισμα Πλάκας του δήμου Καλαβρύτων, ύστερα από τα σοβαρά κατολισθητικά φαινόμενα που ξεκίνησαν το περασμένο και εξακολουθούν να συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Κλειστό και σήμερα  το Γυμνάσιο – Λύκειο Μελίκης Ημαθίας

Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα, Τρίτη, το Γυμνάσιο – Λύκειο Μελίκης Ημαθίας, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών που σημειώθηκαν από την χθεσινή κατάρρευση της σκεπής, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Παναγιώτη Γκυρίνη, σήμερα  θα ληφθεί η απόφαση για αν θα λειτουργήσει, ή όχι, αύριο  Τετάρτη.   Πρόσθεσε, δε, ότι συνεργεία του δήμου έχουν ξεκινήσει εργασίες και έχουν απομακρυνθεί τα επικίνδυνα υλικά.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Ξεκινά ο Β΄βάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος ξεκινά σε σχολεία και δημοτικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο δήμαρχος…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελφοί: Επανεκίνηση εργασιών για τη μετατροπή του σχολείου της Κοινότητας Αγ. Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες για τη συνέχιση του έργου μετατροπής…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας

Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των ακμαίων κουνουπιών στις περιοχές των ορυζώνων της Θεσσαλονίκης και της…