Άρθρο Localit 18 Ιανουαρίου, 2015

Επίσημη έναρξη του πατρινού Καρναβαλιού

ΠΑΤΡΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝΤην έναρξη του πατρινού Καρναβαλιού κήρυξε το Σάββατο το βράδυ ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, κατά την διάρκεια ειδικής τελετής, που έγινε στην πλατεία Γεωργίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πατρέων, «η νεολαία αρνιέται να πνιγεί στην καταχνιά» και κάλεσε τους νέους και τις νέες που συμμετέχουν στο καρναβάλι, να στείλουν παντού το μήνυμα, πως «αρνούνται ένα μέλλον που εξαρτάται από τα κέρδη των μονοπωλίων και των πολυεθνικών». Στην συνέχεια, ο Κώστας Πελετίδης τόνισε ότι, «εσείς οι νέοι δίνετε την απάντησή σας, δεν κιοτεύετε, δεν το βάζετε κάτω, δείχνεται ότι η ζωή δεν κυλάει μέσα στη φτώχεια και τη μιζέρια».

Πριν από την τελετή έναρξης στην πλατεία Γεωργίου, έκανε την εμφάνισή του ο βασιλιάς Καρνάβαλος, ενώ η τελετή θα ολοκληρωθεί με την συναυλία της μπάντας «Επί Σκηνής», που αποτελείται από πατρινούς τραγουδιστές και μουσικούς, που συστάθηκε ειδικά για τις ανάγκες της αποψινής εκδήλωσης και το υπαίθριο πάρτι που θα ακολουθήσει.

Την τελετή της έναρξης άνοιξε χορευτικό δρώμενο από χορεύτριες και χορευτές που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολές χορού της Πάτρας, ενώ νωρίτερα καρναβαλικά δρώμενα σε δρόμους, πλατείες και πεζόδρομους, έδωσαν για μία ακόμη χρονιά το στίγμα του πατρινού καρναβαλιού.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 01 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι εργαζόμενοι στο localit.gr συμμετέχουν στην απεργία για την Πρωτομαγιά

Οι εργαζόμενοι στο localit.gr συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι δημοσιογραφικές ομοσπονδίες για τον…

Ρεπορτάζ 30 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας συστήνει ο Δήμος Κορυδαλλού

Στη σύσταση Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, προχωρά ο Δήμος Κορυδαλλού. Στο πλαίσιο αυτό οι πολίτες…

Ρεπορτάζ 30 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαρά: Πασχαλινά καλάθια στις γιαγιάδες και τους παππούδες του νησιού

Με πολύ μεράκι, όρεξη και κυρίως αγάπη, ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ετοίμασε για το…