Άρθρο Localit 07 Ιανουαρίου, 2015

Δήμος Πατρών: Παρεμβάσεις για τη λιμενική ζώνη

λιμενική ζώνη ΠάτραςΣτην υλοποίηση μέτρων, για την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης, προς όφελος των δημοτών προχωρά άμεσα η Δημοτική Αρχή της Πάτρας

Συγκεκριμένα θα μπει άμεσα σε λειτουργία, τα πάρκινγκ που βρίσκονται παράπλευρα των εγκαταστάσεων του ΝΟΠ, προγραμματίζονται δρομολόγια λεωφορείων του Δήμου, ενώ ζητήθηκε συνδρομή του Ο.Λ.ΠΑ. με δικό του λεωφορείο, για την μεταφορά των οδηγών στο κέντρο της πόλης.

Στις προωθούμενες δράσεις περιλαμβάνεται η μετατροπή στεγασμένου αποθηκευτικού χώρου, παραπλεύρως του Μώλου της Αγίου Νικολάου, σε Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο, ενώ δημιουργείται και παιδότοπος δίπλα από το Συνεδριακό Κέντρο.

Επίσης, θα ανοίξουν οι μπάρες του Ο.Λ.ΠΑ. στην Αγίου Νικολάου και στην οδό Θεσσαλονίκης, για την ελεύθερη διέλευση πεζών, ποδηλάτων και των λεωφορείων που εξυπηρετούν τα πάρκινγκ.

Επισπεύδονται δε, όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για τη διαμόρφωση στο νότιο τμήμα της παραλιακής ζώνης, ενός μεγάλου Πάρκου.

Στο χώρο γίνονται ήδη παρεμβάσεις από τον Ο.Λ.ΠΑ. και την ΑΔΕΠ (ποδηλατόδρομος).

Η δημοτική αρχή θεωρεί επιβεβλημένη την χρηματοδότηση των πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση και τον Ο.Λ.ΠΑ. και καλεί το λαό και τους μαζικούς λαϊκούς φορείς σε κινητοποίηση και δράση. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή «η λαϊκή απαίτηση και η διεκδίκηση μπορεί να εμποδίσει την πολιτική της κυβέρνησης και την απόφαση για την ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης της παραλιακής ζώνης στον Δήμο».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Από χθες Κυριακή 22 Ιουνίου, ο Δήμος Αθηναίων θέτει σε πλήρη επιφυλακή τον μηχανισμό Πολιτικής…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Με μια ματιά 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παραδόθηκαν και τα πέντε πιστοποιημένα πάρκα σκύλων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Παραδόθηκε το πρωί στους φιλόζωους και τους τετράποδους φίλους τους το πέμπτο και τελευταίο, για…