Άρθρο Localit 03 Δεκεμβρίου, 2014

Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη λίστα ανθεκτικών πόλεων του Ιδρύματος Rockefeller

RFΤην επιλογή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στον κατάλογο με τις 35 ανθεκτικές πόλεις, ανακοίνωσε, το Ίδρυμα Rockefeller. Πρόκειται για το δεύτερο κύμα πόλεων που ανακοινώνεται και οι οποίες θα συμμετάσχουν στο Δίκτυο των «100 ανθεκτικών πόλεων», μια πρωτοβουλία που υποστηρίζει το Rockefeller Foundation, σχηματίζοντας ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο αστικών κέντρων σε ολόκληρο τον κόσμο, έτοιμο να ανταπεξέλθει στις κοινωνικές, οικονομικές και φυσικές καταστροφές και εντάσεις, οι οποίες αποτελούν ένα αυξανόμενο κομμάτι του 21ου αιώνα.

Η ανακοίνωση έγινε στη Σιγκαπούρη σε ειδική εκδήλωση για την αστική ανθεκτικότητα, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος παρουσίασε την πρόταση που κατέθεσε η πόλη της Αθήνας για το σχέδιο ανθεκτικότητας στην αστική υποβάθμιση και την οικονομική και κοινωνική κρίση.

Οι «100 Resilient Cities» δημιουργήθηκαν από μία αρχική οικονομική δέσμευση 100 εκατομμυρίων δολαρίων εκ του Ιδρύματος “Rockefeller”, αναγνωρίζοντας τις τάσεις της αστικοποίησης και της παγκοσμιοποίησης που χαρακτηρίζουν αυτόν τον αιώνα. «Τα μέλη του δικτύου των 100 Resilient Cities πρωτοπορούν παγκοσμίως, δείχνοντας ότι δεν είναι απλώς δυνατό να χτιστεί αστική ανθεκτικότητα σε κάθε είδος πόλης, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη,” δήλωσε η Δρ Judith Rodin, πρόεδρος του Ιδρύματος Rockefeller.

Οι 35 πόλεις – εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη – που ανακοινώθηκαν, μεταξύ των 331 που έθεσαν υποψηφιότητα, είναι οι : Accra (Γκάνα), Deyang (Κίνα), San Juan (Πουέρτο Ρίκο), Amman (Ιορδανία), Enugu (Νιγηρία), Santa Fe (Αργεντινή), Αrusha (Τανζανία), Huangshi (Κίνα), Santiago de los Caballeros (Δομινικανή Δημοκρατία), Juarez (Μεξίκο), Santiago (Χιλή), Βαρκελώνη (Ισπανία), Kigali (Ρουάντα), Singapore (Σιγκαπούρη), Βελιγράδι (Σερβία), Λισαβόνα (Πορτογαλία),  St. Louis Missouri (ΗΠΑ), Bangalore (Ινδία), Λονδίνο (Βρετανία), Σίδνεϋ (Αυστραλία), Βοστόνη (ΗΠΑ), Μιλάνο (Ιταλία), Calí (Κολομβία), Montreal (Καναδάς), Toyama (Ιαπωνία), Chennai (Ινδία), Παρίσι (Γαλλία), Tulsa Oklahoma (ΗΠΑ), Chicago Illinois (ΗΠΑ), Phnom Penh (Καμπότζη), Wellington City (Νέα Ζηλανδία), Dallas Texas (ΗΠΑ), Pittsburgh Pennsylvania (ΗΠΑ).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μουσικά Φουγάρα»: Το δημόσιο υπαίθριο γλυπτό στον παραλιακό πεζόδρομο Αλίμου

Επίσημα Αποκαλυπτήρια για το δημόσιο υπαίθριο γλυπτό «Μουσικά Φουγάρα» στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου. Τα…

Ρεπορτάζ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Συντήρηση και βελτίωση οδών σε Κοινότητες του Δήμου

Σειρά παρεμβάσεων συντήρησης και βελτίωσης οδών σε Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Άριος και Αρφαρών, υλοποιήθηκαν…

Ρεπορτάζ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βόρεια Τζουμέρκα: Έκκληση Δήμου για αποφυγή αλόγιστης χρήσης του νερού

Κάλεσμα για ορθολογική χρήση νερού, απευθύνει στους πολίτες ο Δήμος Τζουμέρκων. Όπως σημειώνει, στην ανακοίνωσή…