Άρθρο Localit 28 Νοεμβρίου, 2014

ΟΟΣΑ: Στην Ελλάδα η ταχύτερη περικοπή κοινωνικών δαπανών

oosaΤην ταχύτερη περικοπή κοινωνικών δαπανών καταγράφει στην Ελλάδα νέα έκθεση το ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με την έκθεση η χώρα μας μείωσε το ποσοστό των κοινωνικών δαπανών κατά σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών που εξετάστηκαν.

Η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ για τις κοινωνικές δαπάνες ανατρέπει τα μέχρι τώρα στερεότυπα στις χώρες μέλη του. Για παράδειγμα οι ΗΠΑ δαπανούν περισσότερα από ό,τι ο Καναδάς, η Γερμανία περισσότερα από την Ελλάδα, ενώ πιο κάτω «πέφτει» η Νορβηγία. Τις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη σε κοινωνικές δαπάνες κατέχουν η Γαλλία, το Βέλγιο,  η Φιλανδία και η Δανία.

Οι δείκτες που παρακολουθεί ο Οργανισμός αφορούν τις κρατικές δαπάνες για δημόσια υγεία, συντάξεις και άλλες μορφές κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και τις ιδιωτικές μορφές κοινωνιών δαπανών όπως οι ομαδικές ασφαλίσεις υγείας και οι μη-κρατικές συντάξεις.

Όπως προκύπτει από την έκθεση του Οργανισμού, ορισμένες χώρες μείωσαν δραστικά τις κοινωνικές τους δαπάνες, ιδιαίτερα στην Εσθονία, την Ιρλανδία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα, τον Καναδά, τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Ο ΟΟΣΑ σημειώνει πως η Ελλάδα μείωσε το ποσοστό των κοινωνιών δαπανών κατά σχεδόν 2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ μέσα σε δυο χρόνια (από το 2012), καταγράφοντας την ταχύτερη μείωση δαπανών από όλες τις χώρες που εξετάστηκαν.

Μόνο η Ουγγαρία έχει μειώσει το ποσό των δαπανών σε επίπεδο χαμηλότερο αυτών του 2007, ενώ Καναδάς, Γερμανία, Ισραήλ και Πολωνία κινούνται γύρω στα επίπεδα του 2007.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρτα: Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων στον Δήμο

Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων (Βιοαποβλήτων) στον Δήμο Αρταίων. Η νέα επέκταση στις Κεραμάτες,…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Μυτιλήνης

Στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, θα προχωρήσει ο Δήμος Μυτιλήνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φλώρινα: Τρεις νέες δεξαμενές πυρόσβεσης βαρέως τύπου τοποθετήθηκαν στον Δήμο

Τρεις νέες δεξαμενές πυροπροστασίας, χωρητικότητας 12 και 22 τόνων, τοποθετήθηκαν από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής…