Άρθρο Localit 27 Νοεμβρίου, 2014

«Πράσινο φως» για τη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου της χώρας στην Κέρκυρα

υδατοδρόμια Απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου στη χώρα μας, στον λιμένα Κέρκυρας, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Το έργο αφορά στη δημιουργία υδατοδρομίου στο νοτιοδυτικό τμήμα του λιμένα που περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις και πλωτό προβλήτα, ενώ η μέγιστη συχνότητα θα είναι 10 πτήσεις υδροπλάνων ημερησίως. Επίσης, προβλέπεται εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης, αλλά και η αναδιαμόρφωση Οδικού Κόμβου στην ανατολική είσοδο του Λιμένα.

Φορέας του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:  «Μέσα από αυτή την αδειοδότηση δίνουμε το πράσινο φως για τη δημιουργία όλων των υδατοδρομίων στην επικράτεια, έχοντας πλέον διαμορφώσει όλη την απαιτούμενη διαδικασία» και πρόσθεσε ότι  «γίνεται πράξη η στήριξη της επενδυτικής πρωτοβουλίας και η διαμόρφωση ενός άλλου αναπτυξιακού τοπίου στη χώρα, που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…