Άρθρο Localit 25 Νοεμβρίου, 2014

Στο Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση μομφής κατά του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

ΓιούνκερΤην υποστήριξή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε η πλειοψηφία των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι – κατά τη διάρκεια συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρόταση παρουσιάστηκε από τον Marco Zanni (EΕΑΔ, Ιταλία), έναν από τους συντάκτες του κειμένου.

Η πρόταση μομφής κατατέθηκε από 76 ευρωβουλευτές μη εγγεγραμμένους και μέλη της πολιτικής ομάδας Ευρώπη Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας σε συνέχεια της συζήτησης στις 12 Νοεμβρίου με τον πρόεδρο Γιούνκερ για το σκάνδαλο φοροαποφυγής στο Λουξεμβούργο.

«Αν θέλετε να φύγω, πείτε το και θα φύγω» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην έναρξη της συζήτησης για την υποβληθείσα εναντίον του πρόταση μομφής, μετά τις αποκαλύψεις για το καθεστώς φοροαποφυγής πολυεθνικών επιχειρήσεων στο Λουξεμβούργο.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απευθυνόμενος στους ευρωσκεπτικιστές και ευρωβουλευτές της ακροδεξιάς που υπέγραψαν την σχετική πρόταση, δήλωσε ότι, αν το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίσει ότι πρέπει να φύγει από την προεδρία της Κομισιόν, πράγματι θα αποχωρήσει.

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως του δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι προθέσεις αυτών που υπέγραψαν την πρόταση μομφής είναι διαφορετικές από αυτές που υποστηρίζουν στο ψήφισμα, καθόσον, συμπλήρωσε, γνωρίζουν πολύ καλά ότι «εγώ δεν είμαι υπέρμαχος του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρώπη».

Το πρόβλημα της φοροαποφυγής των μεγάλων επιχειρήσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, δεν είναι μόνον του Λουξεμβούργου διότι, όπως συμπλήρωσε, οι αποφάσεις για φοροαποφυγή μεγάλων επιχειρήσεων αφορούν 18 ευρωπαϊκές χώρες.

Η πρόταση μομφής θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη. Για να απορριφθεί η Επιτροπή στο σύνολό της, η πρόταση θα πρέπει να συγκεντρώσει διπλή πλειοψηφία: τα δύο τρίτα των καταγεγραμμένων ψήφων και την πλειοψηφία του συνόλου των ευρωβουλευτών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…