Άρθρο Localit 13 Νοεμβρίου, 2014

Οι προτάσεις για την πρωτοβάθμια υγεία την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020

ygeiaΟ Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης παρουσίασε σε ευρεία συνάντηση με τις  αιρετές Περιφερειακές Αρχές  την  πολιτική του υπουργείου που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ) την περίοδο 2014-2020. Πρόκειται για μια πλήρως ιεραρχημένη και δομημένη στρατηγική προσέγγιση που αφορά αφενός την ολοκλήρωση του δικτύου υποδομών, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, και την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αφετέρου  την άμβλυνση των ανισοτήτων στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, στο Υπουργείο Υγείας, μεταξύ των  αιρετών Περιφερειακών Αρχών και της πολιτικής Ηγεσίας  του Υπουργείου Υγείας, με θέμα την εξειδίκευση των προτάσεων του Υπ.  Υγείας στα ΠΕΠ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, ενόψει της επίσημης υποβολής των Περιφερειακών Προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προσεχή Δευτέρα 17-11-2014.

Στη συνάντηση που συμμετείχε ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδ. Κωνσταντινόπουλος. Παρευρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειαρχών και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδης, η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χ. Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Υπ. Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, καθώς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων  Ανάπτυξης, Υγείας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…