Άρθρο Localit 06 Νοεμβρίου, 2014

SOS Δημάρχου Λέρου για τις ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείο του νησιού

νοσοκομείο ΛέρουΤην άμεση λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ακριτικής Λέρου, εξαιτίας της έλλειψης γιατρών κύριων ειδικοτήτων, όπως αυτές του νευρολόγου, ακτινολόγου, ΩΡΛ, και οφθαλμιάτρου στο νοσοκομείο του νησιού, ζητά από τον υπουργό Υγείας, με επιστολή του ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας.

Όπως δε προσθέτει: «Καθημερινά δυστυχώς γινόμαστε αποδέκτες διακομιδών με ταχύπλοο ή αερομεταφορά με κόστος που θα κάλυπτε κάλλιστα την παραμονή μόνιμων ιατρών στο νοσοκομείο μας όλο το χρόνο».

Στην επιστολή του εκφράζει την αγανάκτηση όσο και την ανησυχία του, για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, τονίζοντας ότι,  το νοσοκομείο της Λέρου, εκτός από τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, εξυπηρετεί και τα γειτονικά νησιά της Πάτμου, των Λειψών, του Αγαθονησίου, των Αρκιών και άλλων μικρότερων.

«Παρά το γεγονός ότι στον Οργανισμό Λειτουργίας του Νοσοκομείου, προβλέπεται η ύπαρξη 62 γιατρών όλων των ειδικοτήτων, αυτό τελικά στελεχώνεται από μόλις 16, οι οποίοι αν και άριστοι επιστήμονες όλοι τους, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των ασθενών. Το καλοκαίρι οι απαιτήσεις ήταν αυξημένες λόγω τουριστικής περιόδου, ενώ τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το αυξανόμενο κύμα λαθρομεταναστών, οι οποίοι μπορεί να κυοφορούν διάφορες μεταδιδόμενες ασθένειες (πχ έμπολα) αλλά το νοσοκομείο μας δε διαθέτει τους ιατρούς και τον εξοπλισμό για να τα διαγνώσει», λέει χαρακτηριστικά.

Εκτός της ανάγκης όμως για στελέχωση με ιατρικό προσωπικό, σοβαρό πρόβλημα όπως επισημαίνει ακόμη ο δήμαρχος Λέρου, παρατηρείται με την ανεπάρκεια νοσηλευτικού προσωπικού, για την κάλυψη κυρίως των ψυχιατρικών δομών. Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους έχουν συνταξιοδοτηθεί, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει ελάχιστα άτομα για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των ασθενών. Ως προς τις ψυχιατρικές δομές άμεση κρίνεται η επαναλειτουργία της μονάδας οξέων περιστατικών, για τη θεραπεία των ασθενών, αφού η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο.   Σημειωτέον ότι δεν έχει τοποθετηθεί Διοικητικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα η λειτουργία του Κρατικού Θεραπευτηρίου να είναι ελλιπής.

Καταλήγοντας ο Μ. Κόλιας,  ζητά από τον υπουργό την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν όλοι οι κάτοικοι της ακριτικής Λέρου, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα που ως εκ θαύματος δεν έχουν συμβεί μέχρι στιγμής.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης

Το συμφωνητικό για το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης υπέγραψε ο δήμαρχος…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρούσι: Εγκατάσταση 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED στον Δήμο

Ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 19 Ιουλίου το έργο εγκατάστασης 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED (διαφόρων…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Εργασίες επισκευής και συντήρησης 40 σχολικών συγκροτημάτων

Σε πλήρη  εξέλιξη βρίσκονται  εργασίες συντήρησης σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών,…