Άρθρο Localit 04 Νοεμβρίου, 2014

Τι υποστηρίζει ο Αργ. Ντινόπουλος για τις πλημμύρες

ΝτινόπουλοςEυθύνες στους δήμους για μη επαρκή προετοιμασία, με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές από τις πλημμύρες στην Αττική επέρριψε ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος σε συνέντευξή του στο STAR παραδεχόμενος ωστόσο ότι οι πόροι της Αυτοδιοίκησης έχουν μειωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

«Πράγματι οι πόροι της αυτοδιοίκησης, τα λεφτά που δίνει το κράτος, μειώθηκαν κατά 60-65%. Αυτό είναι το μεγάλο τίμημα που πλήρωσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτά τα τέσσερα χρόνια αλλά κατάφερε να κρατήσει το κοινωνικό πρόσωπο της και αυτό οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε», δήλωσε ο κ. Ντινόπουλος.

Ο υπουργός ανέφερε ότι δόθηκαν πάνω από 400 εκατ. ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια για αντιπλημμυρικά στην Αττική, κατηγορώντας τους δήμαρχους ότι δεν επιλέγουν τέτοια έργα λέγοντας χαρακτηριστικά:«Δεν επιλέγονται από ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης τέτοια έργα γιατί είναι κάτω από τη γη και δεν φαίνονται. Προτιμούν οι δήμαρχοι τις παιδικές χαρές» ενώ πρόσθεσε ότι: «η άναρχη δόμηση της Αθήνας δεν είναι ευθύνη των ανθρώπων που πήγαν να κτίσουν».

Παράλληλα υποστήριξε ότι για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής απαιτούνται πάνω από 2,5 δισ. ποσό δεκαπλάσιο από τα 200-250 εκατ. που υπάρχουν στο ΠΕΠ Αττικής από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ).

Όπως είπε, τα χρήματα αυτά είναι δύσκολο να βρεθούν την παρούσα στιγμή, τονίζοντας ότι με το νέο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια θα έχει στη διάθεσή της 250 – 300 εκατ. ευρώ, ώστε να κάνει αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική.

Όσον αφορά στις προσλήψεις στους Δήμους, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι γίνονται με απολύτως διαφανείς διαδικασίες, ώστε να ενισχυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι δομές των Δήμων, παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί τα κονδύλια.

Επέμεινε επίσης ότι η αξιολόγηση στο Δημόσιο πρέπει να προχωρήσει, υποστηρίζοντας ότι δεν υποκρύπτει καμία προοπτική απόλυσης. «Λυπάμαι που πολλά δημοτικά συμβούλια αποφάσισαν να μην προχωρήσει η αξιολόγηση», τόνισε.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος θεσμός επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας από τον Δήμο Σοφάδων

Ο Δήμος Σοφάδων καθιερώνει έναν νέο μόνιμο θεσμό αναγνώρισης και επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας, με…

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Κοζάνης με τον Υπουργό Αθλητισμού για την αναβάθμιση του ΔΑΚ Κοζάνης

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προχωρά το έργο αναβάθμισης της Μαρίνας στην Πάτρα

Η αναβάθμιση της Μαρίνας στην Πάτρα προχωρά με την άφιξη των νέων πλωτών εξεδρών, οι…