Άρθρο Localit 01 Νοεμβρίου, 2014

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν για μετάθεση του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο το 2016

118051-dimosioi-ypalliloi31-300x168Μετατίθεται για το 2016 η εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο. Στη συμφωνία αυτή κατέληξαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, κλείνοντας έτσι την μεταξύ τους διαφωνία για το θέμα, το βράδυ της Παρασεκυής, μία μέρα μετά τη συνάντηση Σαμαρά –Βενιζέλου.

Όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, πηγές της Χ. Τρικούπη εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την κατάληξη της συνάντησης που είχαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Χ. Πρωτόπαπας, Π. Ρήγας και Γ. Κουτσούκος, με τους υπουργούς Κυρ. Μητσοτάκη, Δ. Σταμάτη και Ε. Χριστοφιλοπούλου. Η συμφωνία, η οποία θα τεθεί προς έγκριση στους Αντ. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο, περιλαμβάνει 4 σημεία:

  • Το νέο σύστημα αμοιβών (μισθολόγιο) θα ισχύσει από 1/1/ 2016, για όλο το δημόσιο τομέα. Θα προηγηθεί η δημιουργία νέου συστήματος αξιολόγησης, το οποίο θα ισχύσει από την 1/1/2015. Πάνω σε αυτό το σύστημα θα κτιστεί το νέο μισθολόγιο.
  • Σχετικά με την προσωπική διαφορά και σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι αμοιβές θα διατηρηθούν ως έχουν, αλλά από την 1/7/2015 θα εφαρμοστεί πιλοτικό σύστημα, με εσωτερική ανακατανομή και σύνδεση με το είδος εργασίας και το είδος των θέσεων.
  • Για την προσωπική διαφορά σε άλλα υπουργεία θα υπάρξει «εξορθολογισμός», από τον οποίο ενδέχεται να προκύψουν περικοπές σε κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων.
  • Για τους νεοεισερχόμενους θα εφαρμοστεί πιλοτικά σύστημα μείωσης του βασικού μισθού. Αυτό δεν θα ισχύσει για κατηγορίες νεοεισερχομένων που τοποθετούνται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, στους οποίους θα δίνεται κάποιας μορφής ενίσχυση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάζιες σημαίες σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων – Και επίσημα Γαλάζια Σημαία στην παραλία του Βλητέ

Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων για το 2024, οι οποίες αποτελούν…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τα μονοπάτια του Λυκαίου Όρους και του ποταμού Αλφειού στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης

Ευρεία Σύσκεψη συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Σύλλογος Φίλων Παρράσιου Πάρκου για τα Μονοπάτια…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λυκόβρυση-Πεύκη: Με 8 νέα ηλεκτρικά οχήματα ενισχύεται ο στόλος του Δήμου

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Σύντομα, θα ενισχύσει τον στόλο…