Άρθρο Localit 01 Νοεμβρίου, 2014

“Food Stories-Πιάτα με Ιστορία” στη Θεσσαλονίκη

food festivalΜε την παρουσίαση και την προσφορά πιάτων από τις συνταγές του Γαστρονομικού Οδηγού Θεσσαλονίκης “Food Stories-Πιάτα με Ιστορία”, που εκδόθηκε πρόσφατα, συνεχίζονται  αυτό το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Νοεμβρίου 2014, οι εκδηλώσεις του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Την πρώτη ημέρα της γαστρονομικής γιορτής, σήμερα Σάββατο 1 Νοεμβρίου, από τις 13.00 έως τις 15.00, σπουδαστές και σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα μαγειρέψουν στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης τα τρία παραδοσιακά πιάτα της πόλης, λαχανοντολμάδες, μυδοπίλαφο με άνηθο και σαρδέλες παντρεμένες. Η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς θα παρασκευάσει μαντί και πιροσκί ενώ η επιχείρηση “Προϊόντα Μαριάννας” θα σερβίρει ντολμαδάκια γιαλαντζί.

Αύριο Κυριακή 2 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο, από τις 12.00 έως τις 14.00, η επιχείρηση “Μπουγάτσα Μπαντής” θα σερβίρει μπουγάτσα με κρέμα, οι σπουδαστές και οι σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν τραχανά και λουκουμάδες, το Σωματείο Αρτοποιών θα διαθέσει κουλούρια Θεσσαλονίκης και η Ισραηλιτική Κοινότητα αυγά Haminados, μαγειρεμένα με την παραδοσιακή συνταγή που έφεραν στη Θεσσαλονίκη το 1492 οι Εβραίοι Σεφαραδίτες.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 09 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς – Κλειστοί οι σταθμοί Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο με εντολή της ΕΛΑΣ

Στη σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα…

Ρεπορτάζ 09 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα -Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα σήμερα Τετάρτη 9 Απριλίου 2025 καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥκήρυξαν…

Ρεπορτάζ 09 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΤτΕ: Δώστε την είσπραξη και διαχείριση του ΕΝΦΙΑ στους δήμους – Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Επαναφέρει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας την πρόταση του προς την κυβέρνηση…