Άρθρο Localit 22 Οκτωβρίου, 2014

Πρόσβαση του ΟΓΑ στα δεδομένα του Εθνικού Δημοτολογίου

ΟΓΑΠρόσβαση στην κεντρική βάση δεδομένων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) θα έχει στο εξής ο ΟΓΑ προκειμένου να διευκολυνθεί η ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων οικογενειακής  κατάστασης των αιτούντων χορήγησης οικογενειακού επιδόματος.

Ειδικότερα, πρόσβαση στα δεδομένα θα έχουν εξουσιοδοτημένοι χρήστες από τον ΟΓΑ. Ο Οργανισμός από την πλευρά του πρέπει να λαμβάνει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, ώστε:

– Η χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών να γίνεται αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση του σκοπού που του έχει χορηγηθεί η πρόσβαση

– Να ορίσει υπεύθυνο διαλειτουργικότητας καθώς και αναπληρωτή, τα πλήρη στοιχεία των οποίων, θα πρέπει να γνωστοποιούνται στο ΥΠΕΣ.

– Ο υπεύθυνος διαλειτουργικότητας θα μεριμνά για την αποφυγή σκόπιμης ή εκ σφάλματος κατάχρησης των διαδικτυακών υπηρεσιών, ενώ οφείλει να τηρεί μυστικά τα διαπιστευτήρια πρόσβασης που του έχουν αποδοθεί .

– Στα αρχεία καταγραφής του ΟΓΑ θα πρέπει να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφάλειας, ώστε να προστατεύονται τα δεδομένα από σκόπιμη ή τυχαία απώλεια, αλλοίωση ή διαρροή.

Το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει τη σωστή και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών υπηρεσιών που παρέχει το ΟΠΣΕ∆. Η πρόσβαση αφορά αποκλειστικά το χρονικό διάστημα από 08:30 μ.μ. έως 07:00 π.μ. από ∆ευτέρα έως Σάββατο ενώ την Κυριακή θα επιτρέπεται η πρόσβαση και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας εφόσον  Η Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών θα ενημερώνει τον Ο.Γ.Α. για εκείνους τους ∆ήμους για τους οποίους δεν παρέχονται διαδικτυακές υπηρεσίες. Ο κύριος λόγος που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι όταν διαπιστωθεί από το ΥΠΕΣ ότι τα δεδομένα ενός Δήμου αποκλίνουν από αυτά του ΟΠΣΕ∆ και κατά συνέπεια τυχόν απόκλιση στοιχείων στις προαναφερόμενες διαδικτυακές υπηρεσίες θα δημιουργούν ασυμβατότητα στα στοιχεία των πολιτών.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Καθαρισμός και αποχλόαση του συνόλου των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου

Ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Βριλησσίων οι καθαρισμοί και η αποχλόαση του συνόλου των κοινόχρηστων χώρων…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βύρωνας: Κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες των νηπιαγωγείων του Δήμου

Κλιματιστικές μονάδες-ιονιστές, προμηθεύτηκε και θα εγκαταστήσει το αμέσως προσεχές διάστημα, σε όλες τις σχολικές αίθουσες…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Στην αναβάθμιση της Πλατείας «Ελευθερίας» προχωρά ο Δήμος

Τη διεξαγωγή ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας για την αναβάθμιση της Πλατείας «Ελευθερίας» (Μικράς Ασίας) στα Προσφυγικά…