Άρθρο Localit 20 Οκτωβρίου, 2014

ΠΟΕ ΟΤΑ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού στους δήμους

ΠΟΕ ΟΤΑΤις ελλείψεις προσωπικού στους δήμους επισημαίνει σε ανοιχτή επιστολή της η ΠΟΕ ΟΤΑ κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την λειτουργία των Κοινωνικών ιδιαίτερα Υπηρεσιών και καλώντας τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Οι Δήμοι καταρρέουν, το … το προσωπικό «εξαφανίζεται» και οι πολίτες ταλαιπωρούνται» αναφέρει στην επιστολή η ΠΟΕ ΟΤΑ σημειώνοντας ότι «οι ελλείψεις προσωπικού είναι τραγικές, λόγω της πλήρους αναστολής των προσλήψεων στους ΟΤΑ α’  Βαθμού μέχρι το 2016 και των συνταξιοδοτήσεων που αυξάνονται, με αντικατάσταση των μόνιμων υπαλλήλων με εργαζόμενους προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ πεντάμηνης διάρκειας καθώς και εργαζόμενους μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.). Υπηρεσίες όπως η Καθαριότητα, το Πράσινο, οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και οι Κοινωνικές Δομές βρίσκονται στα όρια της διάλυσης ελλείψει και κονδυλίων».

«Το μάρμαρο πληρώνουν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι και οι πολίτες, καθώς πρόκειται για υπηρεσίες αιχμής στην εξυπηρέτηση του Δημότη. Ενδεικτικό είναι πώς οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων λειτουργούν τις περισσότερες φορές με κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων αλλά και των Δημοτών, αφού προκειμένου να διεκπεραιωθεί το έργο χρησιμοποιείται κακοσυντηρημένος μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα κινούνται με φθαρμένα ελαστικά, ενώ το προσωπικό αναγκάζεται σε υπερεργασία» προσθέτει.

Ειδικά για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων σημειώνει ότι «προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω κρίσης στους στοιβάζονται υπεράριθμα παιδιά σε ακατάλληλους και μη επαρκείς χώρους και χωρίς το προβλεπόμενο από το Νόμο παιδαγωγικό προσωπικό, με ότι αυτό συνεπάγεται».

Σύμφωνα με την ΠΟΕ ΟΤΑ «μόνη λύση είναι η επαρκής χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών αλλά και η άρση της απαγόρευσης πρόσληψης προσωπικού ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής και κοινωνικού ενδιαφέροντος προκειμένου ο Δημότης να έχει πρόσβαση σε δωρεάν, δημόσιες, ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες»

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλίμα: Ο πλανήτης κατέγραψε τη θερμότερη ημέρα στα παγκόσμια χρονικά την Κυριακή 21 Ιουλίου (Copernicus)

Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά,…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μονεμβασιά: Νέο κάλεσμα Δήμου για εξοικονόμηση νερού

Για μια φορά ακόμη ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, επανέρχεται στην ανάγκη εξοικονόμησης νερού και…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαλκίδα: Σύμφωνο το Δημοτικό Συμβούλιο στην τουριστική χρήση της περιοχής του πρώην εργοστασίου ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, συμφώνησε ομόφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής…