Άρθρο Localit 17 Οκτωβρίου, 2014

Πώς ασφαλίζονται οι νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι

dimarxosΤον τρόπο ασφάλισης των προσώπων που αποκτούν για πρώτη φορά την ιδιότητα του δημάρχου προσδιορίζει με έγγραφό του το υπουργείο Εσωτερικών. Το υπουργείο βασίζεται στην ερμηνεία που του δόθηκε από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και επισημαίνει ότι:

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις «πρόσωπα τα οποία αποκτούν για πρώτη φορά την ιδιότητα του Δημάρχου από την επομένη της έναρξης ισχύος του Ν.4093/2012 (12-11-212) εξακολουθούν να διέπονται από το ασφαλιστικό καθεστώς κύριας, πρόσθετης ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης που υπαγόταν μέχρι να αποκτήσουν την ιδιότητα του Δημάρχου και ο χρόνος θητείας τους λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στους φορείς αυτούς.

Σε ότι αφορά τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές που προβλέπονται από τη νομοθεσία των φορέων κύριας, πρόσθετης ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης για την ασφάλιση των παραπάνω προσώπων βαρύνουν, του μεν εργοδότη το Δήμο, του δε ασφαλισμένου τους ίδιους, παρακρατούνται από την αντιμισθία και αποδίδονται ανά μήνα στους οικείους φορείς».

Στην επιστολή επισημαίνεται τέλος ότι λαμβάνοντας υπόψη τις καταστατικές διατάξεις του ΟΑΕΕ για τους ασφαλισμένους του, δεν υπάρχει επιμερισμός εισφοράς σε εργαζόμενο και εργοδότη, αφού πρόκειται για αυτοαπασχολούμενους, τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές καταβάλει ο ίδιος στον Οργανισμό και δεν παρακρατούνται από αντιμισθία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Κανένα ελαφρυντικό στους ενόχους για την τραγωδία

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισαν οι δικαστές στους δέκα ενόχους για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδήλωση του Ινστιτούτου για τη Σοσιαλδημοκρατία –InSocial για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής

«Ναι στην Ανάπτυξη – Όχι στην υποβάθμιση και αλλοίωση του παράκτιου τοπίου». Αυτό ήταν το…