Άρθρο Localit 17 Οκτωβρίου, 2014

Θεσσαλονίκη: Το Kουλούρι στον Πύργο

το κουλούρι στον πύργο

Το μεγαλύτερο κουλούρι Θεσσαλονίκης το οποίο αναμένεται να περικυκλώσει συμβολικά Λευκό Πύργο φιλοδοξούν να παρασκευάσουν αρτοποιοί της πόλης την  Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival  του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το αγαπημένο αρτοσκεύασμα, σήμα κατατεθέν της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης, θα έχει συνολικό μήκος 150 μέτρα και αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο κουλούρι που έχει κατασκευαστεί στον κόσμο.

Για το σκοπό αυτό θα εργαστούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ομάδες και μέλη του Σωματείου Αρτοποιών “Προφήτης Ηλίας”, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν συνολικά 700 κιλά αλεύρι και 250 κιλά σησάμι.

Το κουλούρι θα παρουσιαστεί σε ειδική εξέδρα που θα στηθεί περιμετρικά του Λευκού Πύργου και στη συνέχεια θα μοιραστεί στους παρευρισκόμενους.

Η δράση στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην επιβεβαίωση της εντοπιότητας του κουλουριού, η ιστορία του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…