Άρθρο Localit 07 Οκτωβρίου, 2014

Σε θέση μάχης τα μικρά νησιά για το νέο ΕΣΠΑ

Ελληνικό Δίκτυο Μικρών ΝησιώνΤο νέο ΕΣΠΑ, και η δυνατότητα των μικρών νησιών στην απορρόφηση κονδυλίων, βρέθηκαν στο επίκεντρο του 6ου πανελλήνιου συνεδρίου Μικρών Νησιών,  που διεξήχθη στην Κέα, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Θέματα τα οποία επίσης αναπτύχθηκαν διεξοδικά ήταν η πορεία του Δικτύου Μικρών Νησιών και η νέα του θέση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η προοπτικής συνεργασίας των μικρών νησιών σε θέματα τουριστικής προβολής αλλά και η ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη του Δικτύου προς τους δήμους μέλη του, σε τομείς όπως η νομική και λογιστική κάλυψη, οι τηλεματικές υποδομές και η  επικουρική υποστήριξη.

Λίγες ημέρες πριν το συνέδριο, και ενόψει της νέας περιόδου που ξεκινά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιπροσωπεία του Δικτύου αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Λευτέρη Κεχαγιόγλου και τη Δήμαρχο Τήλου Μαρία Καμμά, επισκέφθηκε τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο.

Επιπλέον,  χθες Δευτέρα, αμέσως  μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του, επισκέφθηκαν τεχνικές υπηρεσίες που διαχειρίζονται τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου ΕΣΠΑ, τους υπουργούς Επικρατείας  Δημήτρη Σταμάτη, και Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Υπεύθυνο για το ΕΣΠΑ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΟΤ Χρήστο Πάλλη.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης

Το συμφωνητικό για το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης υπέγραψε ο δήμαρχος…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρούσι: Εγκατάσταση 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED στον Δήμο

Ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 19 Ιουλίου το έργο εγκατάστασης 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED (διαφόρων…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Εργασίες επισκευής και συντήρησης 40 σχολικών συγκροτημάτων

Σε πλήρη  εξέλιξη βρίσκονται  εργασίες συντήρησης σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών,…