Άρθρο Localit 03 Οκτωβρίου, 2014

Τί είπαν Δούρου – ΠΟΕ ΟΤΑ για επανέλεγχο των συμβάσεων και απορρίμματα

ΔούρουΓύρω από το θέμα του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων, που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων, περιστράφηκε η συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου με το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε ό,τι αφορά στον επανέλεγχο, οι δύο πλευρές συνέπεσαν στην εκτίμησή τους ότι η διαδικασία αυτή οδηγεί στην αποδυνάμωση του Δημοσίου τομέα και όχι στην αναβάθμισή του, καθώς η προσπάθεια και η επιμονή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν προσομοιάζει καν με «διοικητική μεταρρύθμιση» αλλά εξυπηρετεί τη μνημονιακή δέσμευση για 6.000 απολύσεις εργαζομένων το 2014.

Αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της και στην ανάληψη πρωτοβουλιών ανατροπής της προδιαγεγραμμένης πορείας πλήρους ιδιωτικοποίησής της το ερχόμενο διάστημα. Παράλληλα υπογράμμισαν την ανάγκη ριζικής αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ με την ενεργή συμμετοχή τόσο του πρώτου βαθμού Αυτοδιοίκησης όσο και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…