Άρθρο Localit 28 Σεπτεμβρίου, 2014

ΠΕΔΑ: Ναι στον έλεγχο των συμβάσεων, όχι στη διάλυση των δήμων

Πεδα«Ο επανέλεγχος των συμβάσεων που μετατράπηκαν από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου  επιβάλλεται από νόμο που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή και άρα οφείλει να υλοποιηθεί. Οι νόμοι δεν μπορεί να εφαρμόζονται επιλεκτικά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του για το θέμα που προέκυψε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής  Ν. Σαράντης , τονίζοντας ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει έμπρακτα τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στον δημόσιο βίο.  Όπως επίσης κινείται αυστηρά μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, που αποτελεί την μόνη εγγύηση και προστασία των ίδιων των πολιτών».

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει «εάν από τον έλεγχο προκύπτει θέμα το οποίο αφορά σφάλματα και τυχόν παρανομίες που έγιναν με την ανοχή ή και την άμεση ευθύνη του πολιτικού συστήματος, αυτό  δεν μπορεί να αποτελεί λόγο να τιμωρηθούν σήμερα, μετά σχεδόν δέκα χρόνια, αμέτοχοι εργαζόμενοι». Προσθέτει επίσης ότι «δεν είναι δίκαιο να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες από τα πιθανά κενά που ενδέχεται να δημιουργηθούν στις υπηρεσίες των Δήμων, που είναι ήδη  εξαιρετικά υποστελεχωμένες λόγω της πολύχρονης απαγόρευσης των προσλήψεων».

Γι αυτό το λόγο ζητά, παράλληλα με τη διαδικασία του επανελέγχου των συμβάσεων, την άμεση σύγκλιση μιας τριμερούς επιτροπής (αρμόδια Υπουργεία, Αυτοδιοίκηση, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζόμενων) για να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις ώστε να αποτρέψουμε την διάλυση των υπηρεσιών των Δήμων.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 συναλλαγές

Την κατάργηση του Τέλους Χαρτοσήμου για πάνω από 600 συναλλαγές και την αντικατάστασή του από…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Με 55 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα ενισχύεται η μικροκινητικότητα στον Δήμο

Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, η μελέτη εφαρμογής του έργου προμήθειας και…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα στοιχεία στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει την εγγραφή τεσσάρων νέων στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, στο Εθνικό Ευρετήριο…