Άρθρο Localit 03 Σεπτεμβρίου, 2014

Ρύθμιση χρεών δήμων προς τράπεζες μέσω Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

σελ.-16α2Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προωθείται ρύθμιση ώστε όσοι δήμοι έχουν συνάψει δάνεια με ιδιωτικές τράπεζες να τους δοθεί η δυνατότητα αναχρηματοδότησης των δανείων και ένταξής τους στις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής που έχει ήδη καθιερώσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για δήμους οφειλέτες προς αυτό.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης,  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προωθεί ρύθμιση ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε  περίπου 30 δήμους της χώρας που έχουν πάρει δάνεια από ιδιωτικές τράπεζες και δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στους όρους αποπληρωμής, να τα αναχρηματοδοτήσουν και στη συνέχεια να ενταχθούν στο καθεστώς των ευνοϊκών ρυθμίσεων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που προβλέπουν περίοδο χάριτος, επιμήκυνση αποπληρωμής και μειωμένο επιτόκιο. Με τη ρύθμιση αυτή, τόνισε ο κ. Ασκούνης θα δοθεί μεγάλη οικονομική ανάσα στους δήμους.

Επίσης όλοι οι δήμοι της χώρας που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ότι το υπουργείο Οικονομικών παρέτεινε την προθεσμία αποπληρωμής  των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης έως και την 31 – 12-2014. Ως εκ τούτου σε όσους δήμους εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις  θα πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες εξόφλησης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η πρώτη «Οδός Αποδήμων Κρητών» στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δημιούργησε μια συμβολική γέφυρα τιμής, μνήμης και πολιτισμού με τους Απόδημους…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…