Άρθρο Localit 02 Σεπτεμβρίου, 2014

ΚΕΔΕ: Έτσι μπορούν να καλυφθούν 22.717 παιδιά που μένουν εκτός επιδοτούμενων δομών

paidikos stathmosΤην αύξηση του ποσοστού της δυναμικότητας των δομών που φιλοξενούν παιδιά μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος, καθώς και την χρηματοδότηση των δήμων για να αυξήσουν το ποσοστό της δωρεάν φιλοξενίας προτάσσουν οι δήμαρχοι ως λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τις κενές θέσεις. Το επίμαχο θέμα αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Τα μέλη του Δ.Σ.  συζήτησαν το πρόβλημα της κάλυψης όλων των παιδιών που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ.  Μετά την ανακοίνωση των θέσεων προκύπτει ότι 22.717 παιδιά μένουν εκτός, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν αδιάθετα κονδύλια από τα ποσά που είχαν εγκριθεί για τη χρηματοδότηση.

Η ΚΕΔΕ με βάση δεδομένο ότι υπάρχουν διασφαλισμένοι  πόροι , καθώς και το γεγονός ότι οι προσφερόμενες θέσεις είναι περίπου 105.000, ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να καταργηθεί η ισχύουσα ρήτρα του προγράμματος, σύμφωνα με την οποία χρηματοδοτείται μόνο το 70% της δυναμικότητας αυτών των δομών (δημοτικών και ιδιωτικών), ήτοι 89.000 θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξουν και νέες – υπάρχουσες – θέσεις για τα παιδιά που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα παρότι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Επιπλέον η ΚΕΔΕ προτείνει όσα παιδιά δεν καλυφθούν και με αυτή τη ρύθμιση, από τις δομές που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», τότε να διατεθούν κονδύλια στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στη περίπτωση που διατεθούν επιπλέον κονδύλια στους δήμους θα μπορέσουν να αυξηθούν τα ποσοστά των παιδιών που θα φιλοξενηθούν.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας στη Χαλκίδα

«Οι λύσεις για τη Στερεά Ελλάδα περνούν μόνο μέσα από την κατασκευή δύο ΜΕΑ στη…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ψηφιακή πλατφόρμα για την κατάθεση σχολίων από τους πολίτες για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια

Ενεργοποιείται για το κοινό από σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου, η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Ανέλαβαν υπηρεσία επιπλέον 26 εποχικοί εργάτες πυροπροστασίας

Υπηρεσία ανέλαβαν σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, επιπλέον, 26 εργάτες πυροπροστασίας στο Δήμο Καλαμάτας. Έλαβαν…