Άρθρο Localit 19 Αυγούστου, 2014

Η Μελβούρνη παραμένει για 4η συνεχή χρονιά «καλύτερη πόλη στον κόσμο»

melbourneΗ Μελβούρνη, μια πόλη με τους περισσότερους Έλληνες κατοίκους εκτός Ελλάδος, κατακτά για 4η συνεχή χρονιά τον τίτλο της «καλύτερης πόλης στον κόσμο». Η πρωτιά αυτή προέκυψε  από έρευνα της The Economist Intelligence Unit. Για να βγουν  τα σχετικά στοιχεία με τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο στην  ετήσια έκθεση του Economist λαμβάνονται υπόψη στοιχεία όπως η σταθερότητα, οι παροχές υγείας, η κουλτούρα, το περιβάλλον, η παιδεία -εκπαίδευση, η ασφάλεια και οι υποδομές.

Στο top ten των καλύτερων πόλεων του κόσμου, σύμφωνα με την έρευνα συμπεριλαμβάνονται με σειρά κατάταξης: Μελβούρνη, Βιέννη, Βανκούβερ, Τορόντο, Αδελαΐδα, Καλγκάρι, Σίδνεϊ, Ελσίνκι, Πέρθ και Όκλαντ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στη πρώτη δεκάδα των καλύτερων πόλεων του κόσμου συμπεριλαμβάνονται επιπλέον τρεις αυστραλιανές πόλεις, η Αδελαΐδα στη 5η θέση, το Σίδνεϊ στην 7η και η Πέρθ στην 9η.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…