Άρθρο Localit 24 Ιουλίου, 2014

Χρηματοδότηση έργων ΟΤΑ από ΤΠΔ και ΕΤΕπ με την υποστήριξη της ΠΕΤΑ Α.Ε.

20140722_133805 (2)Ανοίγουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων σε δήμους και περιφέρειες της χώρας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Την Τετάρτη υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του ΤΠΔ και της ΠΕΤΑ Α.Ε. με αντικείμενο  την υποστήριξη των δήμων και των περιφερειών στη σύναψη δανείων για τη χρηματοδότηση των προτεινόμενων έργων τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει προγραμματική συμφωνία μεταξύ του ΤΠΔ και της ΕΤΕπ για τη χορήγηση δανείων με ευνοϊκούς όρους στους ΟΤΑ συνολικού ύψους 200 εκ. ευρώ.

Τα έργα που είναι επιλέξιμα και δύνανται να δανειοδοτηθούν αφορούν τους εξής τομείς:  μεταφορών,  αποκατάστασης δρόμων/οδών, βελτίωσης της ασφάλειας της κυκλοφορίας, βελτίωσης του περιβάλλοντος, ενεργειακής απόδοσης και των τουριστικών υποδομών.

Στο πλαίσιο λοιπόν της συνεργασίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της  ΠΕΤΑ ΑΕ, θα γίνει:

  • ενημέρωση των δημοτικών και περιφερειακών αρχών για το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Επενδύσεων ΟΤΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και η συγκέντρωση εκδηλώσεων ενδιαφέροντος εκ μέρους των ΟΤΑ α’ και β ‘ βαθμού.
  • αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων – έργων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, που υποβάλλονται προς χρηματοδότηση στο Τ.Π.& Δ..
  • υποστήριξη των ΟΤΑ στην ωρίμανση των επενδυτικών τους σχεδίων έτσι ώστε να καταστούν οικονομικά βιώσιμα και επιλέξιμα χρηματοδότησης μέσω δανείων από το Τ.Π. & Δ., τόσο από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων όσο και από πόρους του Τ.Π.& Δ.
  • υποστήριξη των ΟΤΑ στη δημοπράτηση των έργων και στην υπογραφή συμβάσεων με αναδόχους, απαραίτητη προϋπόθεση για την συνομολόγηση και εκταμίευση των δανείων.

«Είναι γεγονός ότι με την συνεργασία αυτή ξεκινά μία οργανωμένη προσπάθεια στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προώθηση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης προς όφελος  των τοπικών κοινωνιών. Η επιτυχία της εξαρτάται και από την βούληση των δημοτικών και περιφερειακών αρχών να συμμετάσχουν με τεκμηριωμένες προτάσεις και μελέτες» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΕΤΑ Α.Ε.”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Εργασίες επισκευής και συντήρησης 40 σχολικών συγκροτημάτων

Σε πλήρη  εξέλιξη βρίσκονται  εργασίες συντήρησης σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών,…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» στο Ρέντη, στο επίκεντρο μελέτης μεταπτυχιακών φοιτητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» και ο στρατηγικός σχεδιασμός των χώρων πρασίνου που βρίσκονται στο…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας

Σε αλλαγή του συνόλου της διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Δημοτικών Αστυνομικών τμημάτων προχώρησε…