Διαφοροποιείται πλήρως με δήλωσή του ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης από την πολιτική του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο φέρεται να επιμένει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό, που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από πολίτες, επιστημονικούς φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και κόμματα.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ στη δήλωσή του επισημαίνει ότι: «Η περιβαλλοντική προστασία των ελληνικών ακτών δεν απαιτεί κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό και παραλία, παρά μόνο συγκεκριμένες, απλές ρυθμίσεις θεσμικής και νομικής θωράκισης της χάραξής του και αξιόπιστης αποτύπωσής του σε χάρτες και διαγράμματα».
Ο υπουργός ΠΕΚΑ δηλώνει ακόμα ότι: «Μοναδικός λοιπόν στόχος των αναγκαίων ρυθμίσεων για οριοθέτηση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου εργαλείου χάραξης του αιγιαλού, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της πιο κρίσιμης, από τις θεσμικές γραμμές, στο σύνολο της επικράτειας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με διαφανή, επιστημονικά και περιβαλλοντικά αξιόπιστο τρόπο”.
Από την παραπάνω δήλωση προκύπτει ότι το ΥΠΕΚΑ είναι αντίθετο σε κάθε άλλη ρύθμιση – εκτός από την οριοθέτηση του αιγιαλού – που εμπεριέχεται στο σχέδιο νόμου, όπως είναι δηλαδή η νομιμοποίηση αυθαίρετων εγκαταστάσεων, η κατάργηση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών, η παραχώρηση λιμνών, θαλασσών, υφάλων και σκοπέλων καθώς και το μπάζωμα των ακτών για την εξυπηρέτηση στρατηγικών τουριστικών επενδύσεων. Υπόθεση που μένει να αποδειχθεί και στην πράξη.