Άρθρο Localit 22 Ιουλίου, 2014

Ποδηλατόδρομος η παλαιά σιδηροδρομική γραμμή Αγ. Ανάργυροι – Λαύριο

ποδήλαταΜια ποδηλατική –πεζοπορική  διαδρομή 71 χιλιομέτρων, η οποία θα έχει ως αφετηρία της το Πάρκο Τρίτση και ως τέρμα το Σούνιο φιλοδοξεί να δημιουργήσει η περιφέρεια Αττικής με τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου,  οι εμπλεκόμενοι φορείς μελετούν να αξιοποιηθεί η εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική γραμμή Αγ. Ανάργυροι – Λαύριο.

Προκειμένου το τέρμα να καταλήγει στο Ναό του Σουνίου μελετάται να υπάρξει επέκταση του υπάρχοντος δικτύου. Η σχετική μελέτη –έρευνα γίνεται από τη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών .

Το πρόγραμμα υλοποίησης αναμένεται να αναπτυχθεί σε τρεις φάσεις και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2015. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 246.000 ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Η γραμμή θα διέρχεται από τους δήμους Αγ. Αναργύρων, Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Ηρακλείου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής, Παλλήνης,  Παιανίας, Κορωπίου, Μαρκόπουλου – Μεσογαίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΣ ΚΕΔΕ: Στο επίκεντρο η Συνταγματική Αναθεώρηση, το πρόγραμμα 55+ και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Λ. Κυρίζογλου: «Τα άρθρα 101 και 102 να ενταχθούν ρητά στις αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος»…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στη Βουλή διεκδικεί βιώσιμες λύσεις για τους νησιωτικούς Δήμους και μακροπρόθεσμες πολιτικές

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ήταν δυναμικά παρούσα στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών Περιοχών της…

Ενδιαφέρουν 25 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Εκδήλωση για την εξέλιξη του «Βρώσιμου Δάσους»

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών προχωρά στην ανάδειξη του «Βρώσιμου Δάσους» της Νεάπολης μέσα από ειδική εκδήλωση…