Άρθρο Localit 15 Ιουλίου, 2014

Στο τραπέζι τρόικας – ΥΠΕΣ η εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα

ntinopoulosΤο πρόγραμμα της εθελοντικής ενδοδημοτικής κινητικότητας αναμένεται να είναι το κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση που θα έχουν στις 2 το μεσημέρι  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και οι εκπρόσωποι της τρόικα.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένεται να εγκαλέσουν τη νέα ηγεσία του υπουργείου για τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην υλοποίηση του προγράμματος. Σημειώνεται ότι ο στόχος ήταν να μετακινηθούν 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι, αλλά με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου οι μετακινήσεις μόλις ξεπέρασαν τις 900.
Η νέα απαίτηση της τρόικας είναι μέχρι το Σεπτέμβριο να έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 2.000 υπαλλήλων των ΟΤΑ που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της εθελοντικής ενδοδημοτικής κινητικότητας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 3.000 μετακινήσεων από δήμους, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση επανέρχεται η «λύση» των απολύσεων, κάτι που είχε υποστηρίξει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν εξαγγέλθηκε η υλοποίηση του προγράμματος.

Βέβαια ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ακόμη και χθες, Δευτέρα, υποστηρίζει ότι «δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μάτωσε με τους δημοτικούς αστυνομικούς και με τους σχολικούς φύλακες. Δεν θα ματώσει άλλο. Αυτή είναι η απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών». Κάλεσε δε τους εργαζόμενους στους δήμους και τους δημάρχους να βοηθήσουν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ενδοδημοτικής κινητικότητας. Ωστόσο δεν έχει απαντήσει μέχρι τώρα τι θα γίνει αν δεν επιτευχθεί ο στόχος των 3.000 μετακινήσεων. Προφανώς η απάντηση θα δοθεί σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την τρόικα.

Να σημειωθεί ότι, ακριβώς επειδή δεν προχώρησε όπως είχε σχεδιαστεί η ενδοδημοτική κινητικότητα, ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία παρατείνεται έως τα τέλη Αυγούστου, 29/8, η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των εργαζομένων να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Επίσης προστίθενται στους φορείς προέλευσης και δυνητικής μετακίνησης του προγράμματος εκτός από τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες και οι εργαζόμενοι στις αποκεντρωμένες διοικήσεις.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράσεις ενημέρωσης για τη χρήση των καφέ κάδων σε Μοσχάτο-Ταύρο

Συνεχίζεται στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου η τοποθέτηση καφέ κάδων για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών, στις…

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων: «Δεν είναι λύση η μετάθεση της ευθύνης»

Την αποτελεσματική συνεργασία και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων στο κομμάτι της πυροπροστασίας…

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αντιδήμαρχος Παπάγου για το εργατικό δυστύχημα: Ο δενδροκηπουρός ήταν στο έδαφος – Δεν χρειαζόταν να φοράει ιμάντα

Μια μέρα μετά από τo τραγικό εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 47χρονο εργαζόμενο…