Ως κέντρο πληροφόρησης εξοικονόμησης νερού αλλά και ως τουριστικό προϊόν μέσα από το οποίο θα προβληθεί η Πάτρα, θα λειτουργεί το «Σπίτι του Νερού» τα εγκαίνια του οποίου έγιναν χθες Τετάρτη το βράδυ στην πόλη. Πρόκειται για ένα μοναδικό στην Ελλάδα χώρο, ο οποίος δημιουργήθηκε και στεγάζεται πλέον μετά από προσπάθειες 2,5 χρόνων στο κτίριο της Δεξαμενής του Κάστρου (Παπαδιαμαντοπούλου 19 και Λόντου).
Το έργο έγινε από την ΑΔΕΠ Α.Ε. στο πλαίσιο του έργου «Water Saving for the Development – Εξοικονόμηση νερού για την ανάπτυξη» του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013, με τη συμβολή της αντιδημαρχίας Πρασίνου και Περιβάλλοντος , τις Διευθύνσεις Αρχιτεκτονικού Έργου Η/Μ, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου, ΔΕΥΑΠ.
Το «Σπίτι του Νερού» (Water House) – Κέντρο Πληροφόρησης για την εξοικονόμηση του νερού, το οποίο θα λειτουργεί καθημερινά, έχει ως στόχο τη προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης του νερού, μέσω δράσεων πληροφόρησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης, κατάρτισης, εκδηλώσεων και νέων συμβουλευτικών υπηρεσιών, που θα απευθύνονται στους πολίτες – καταναλωτές και στους επαγγελματίες που σχετίζονται με τη διαχείριση των υδάτων.
Δραστηριότητα του Water House θα είναι και η διακίνηση της γνώσης μέσω εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, σεμιναρίων και δημόσιων εκδηλώσεων. Με τον τρόπο αυτό θα “χτίσει” την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, τη προώθηση καινοτόμων γνώσεων και εμπειριών , τέλος θα θεμελιώσει ένα δίκτυο συνεργασιών για τη παρακολούθηση των διεθνών διεργασιών στο νερό και την ανάπτυξη.