Άρθρο Localit 21 Ιουνίου, 2014

Ζωγράφου: Θεατρική παράσταση «Πεθαίνω σα χώρα»

αφίσα_θεατρική_παράστασηΤη θεατρική παράσταση «Πεθαίνω σα χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, θα παρουσιάσει σε διασκευή της η θεατρική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης του 18 Άνω, σήμερα Σάββατο 21 Ιουνίου, στις 21, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, με ελεύθερη είσοδο.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου, σε συνεργασία με το 18 Άνω ΨΝΑ και το Σωματείο Υποστήριξης του Θεραπευτικού και Κοινωνικού Έργου του 18 Άνω,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

[Από το πρόγραμμα του έργου] «Η ιστορία τού έργου είναι μια ιστορία ανομίας, δηλαδή όχι μιας κατάστασης έλλειψης νόμων, αλλά η στιγμή εκείνη στην οποία η κοινωνία παρέχει ελάχιστη ηθική καθοδήγηση στα άτομα τα οποία την απαρτίζουν. Η εφιαλτική απεικόνιση ολοσχερούς κατάρρευσης των κοινωνικών δεσμών, αταξίας και ηθικής έκπτωσης η οποία αναδεικνύει τη παντελή αδυναμία οικοδόμησης ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Σήμερα, μέσω μιας βιωματικής εμπειρίας, παρουσιάζουμε ένα έργο βουτιά στα έγκατα της ανθρώπινης ψυχής, ένα ταξίδι ανατομίας στα σπλάχνα μιας χώρας. Είμαστε μια συλλογικότητα που θέλει να ζήσει σε μία χώρα, που αγωνίζεται, αρνείται, αντιδρά σε ό,τι την πεθαίνει. Έχοντας υπάρξει και εμείς αποξενωμένοι, άνθρωποι – σκιές, έχοντας αντιμετωπίσει ασύλληπτες καταστάσεις που δε μεταβιβάζονται εύκολα και αφού δε λυγίσαμε απέναντι στον μεγαλύτερο εχθρό μας που μέχρι χθες ήταν ο εαυτός μας, είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη χώρα και τις ψυχές μας απέναντι στον εχθρό που θέλει να μας εκμηδενίσει.

Μιλάμε, διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή.»

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου (είσοδος από πλατεία Αγίου Γεωργίου, Γ. Ζωγράφου 17, 7η στάση Ζωγράφου, γραμμή λεωφορείου 235).

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράσεις ενημέρωσης για τη χρήση των καφέ κάδων σε Μοσχάτο-Ταύρο

Συνεχίζεται στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου η τοποθέτηση καφέ κάδων για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών, στις…

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων: «Δεν είναι λύση η μετάθεση της ευθύνης»

Την αποτελεσματική συνεργασία και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων στο κομμάτι της πυροπροστασίας…

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αντιδήμαρχος Παπάγου για το εργατικό δυστύχημα: Ο δενδροκηπουρός ήταν στο έδαφος – Δεν χρειαζόταν να φοράει ιμάντα

Μια μέρα μετά από τo τραγικό εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 47χρονο εργαζόμενο…