Τον ασκό του Αιόλου για οικονομικές διεκδικήσεις έναντι του δημοσίου, όσων απασχολήθηκαν σε προγράμματα Stage, ανοίγει η απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία αναγνωρίζει δικαίωμα πλήρους μισθού και ασφάλισης σε όσους απασχολήθηκαν σε αυτά τα προγράμματα.
Ειδικότερα με την απόφαση 885/14 το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι δεν επρόκειτο για συμβάσεις μαθητείας ή εργασιακής εμπειρίας, όπως είχαν χαρακτηριστεί. Κατά συνέπεια οι απασχολούμενοι σε αυτά παρείχαν εργασία αντίστοιχη με αυτή των τακτικών υπαλλήλων και έπρεπε να αμείβονται με αντίστοιχους μισθούς και όχι να παίρνουν περίπου τις μισές απολαβές, όπως συνέβαινε. Έτσι, οι πρώην εργαζόμενοι μπορούν πλέον να διεκδικήσουν τη διαφορά, χωρίς ωστόσο να τίθεται θέμα επαναπρόσληψής τους.
Επιπλέον τίθεται και θέμα αναγνώρισης των ημερών εργασίας στο ΙΚΑ, καθώς δεν επρόκειτο για περίοδο μαθητείας, αλλά για σχέση εξαρτημένης εργασίας.
Το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει είναι, έναντι ποιων φορέων μπορούν να στραφούν τώρα οι πρώην εργαζόμενοι προκειμένου να διεκδικήσουν τα ποσά, με δεδομένο ότι οι συμβάσεις αφορούσαν χιλιάδες υπαλλήλους (ξεπερνούσαν τους 120 χιλιάδες), που απασχολήθηκαν σε διάφορους φορείς του Δημοσίου, αλλά και υπηρεσίες Δήμων, και σε όλες συμβαλλόμενος ήταν ο ΟΑΕΔ.