Άρθρο Localit 31 Μαΐου, 2014

Έκθεση τοπιογραφίας και θαλασσογραφίας στη Σέριφο

new136Μια ιδιαίτερη έκθεση η οποία επιχειρεί ένα είδος αναβίωσης του εμπρεσιονισμό λαμβάνει χώρα στη Σέριφο από σήμερα  31/5  έως 7/6. Τα τελευταία χρόνια επιχειρείται μια αναβίωση αυτού του είδους ζωγραφικής κάτι το οποίο διαφαίνεται και από το σχετικό φεστιβάλ νεοεμπρεσιονισμού που πραγματοποιείται στην Αμερική. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν πάνω από 500 ζωγράφοι οι οποίοι συναντιόνται για να ζωγραφίσουν παρατηρώντας την φύση και το φως.

Ένα τέτοιο event οργανώνεται για πρώτη χρονιά στην Σέριφο σε πολύ μικρότερη κλίμακα.

Συγκεκριμένα θα μαζευτεί μια παρέα νεοεμπρεσιονιστών (5-10 άτομα) και θα προσπαθήσει να αποτυπώσει στον καμβά το φως, τον ήλιο, τα βράχια, τη θάλασσα, τα κύματα της, τα λευκά σπίτια, το μυστήριο και την μαγεία αυτού του νησιού. Πέρα από την ζωγραφική, αρκετές ώρες την μέρα στον ήλιο και τον αέρα, τα άτομα θα ανταλλάξουν απόψεις για την ζωγραφική, θα γευτούν την τοπική κουζίνα και τις γεύσεις και θα ζήσουν μια βδομάδα σαν τους εμπρεσιονιστές ψάχνοντας για την ομορφιά, το φως και την απεικόνιση τους σε δυο διαστάσεις.

Οι συμμετέχοντες είναι προχωρημένοι κι επαγγελματίες, αλλά και αρχάριοι στην τοπιογραφία, αλλά με πείρα σε άλλα είδη ζωγραφικής. Γνωστοί τοπιογράφοι, όπως ο Leon Holmes από την Αυστραλία, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Η ομαδική έκθεση θα θα παρουσιαστεί κατά την διάρκεια του μουσικού Φεστιβάλ Σερίφου (26/7 – 20/8).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Εργασίες επισκευής και συντήρησης 40 σχολικών συγκροτημάτων

Σε πλήρη  εξέλιξη βρίσκονται  εργασίες συντήρησης σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών,…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» στο Ρέντη, στο επίκεντρο μελέτης μεταπτυχιακών φοιτητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» και ο στρατηγικός σχεδιασμός των χώρων πρασίνου που βρίσκονται στο…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας

Σε αλλαγή του συνόλου της διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Δημοτικών Αστυνομικών τμημάτων προχώρησε…