Άρθρο Localit 02 Μαΐου, 2014

45 Ε.Ο.Ε.Σ. για τη νέα πολιτική συνοχής της ΕΕ

egtcmonΟι δραστηριότητες των 45 συσταθέντων και των 15 υπό σύσταση Ευρωπαϊκών Ομίλων Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ.), συνοψίζονται και είναι διαθέσιμες στο κοινό μέσω της πρόσφατα δημοσιευθείσας μελέτης ‘Έκθεση Παρακολούθησης των ΕΟΕΣ 2013- Προς τη νέα Πολιτική Συνοχής της ΕΕ’ κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου της Πλατφόρμας των ΕΟΕΣ.

Η μελέτη κάνει μια επισκόπηση του ρόλου που προτίθενται να αναλάβουν οι ΕΟΕΣ στη νέα πολιτική συνοχής της ΕΕ κατά τη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Πιο συγκεκριμένα, 10 ΕΟΕΣ έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να συμμετέχουν στα Κοινά Σχέδια Δράσης, 15 ΕΟΕΣ σκοπεύουν να αποτελέσουν τις ενδιάμεσες αρχές στις Ολοκληρωμένες Εδαφικές Επενδύσεις, 9 ΕΟΕΣ σχεδιάζουν να υλοποιήσουν διασυνοριακές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες τοπικών κοινοτήτων, 4 ΕΟΕΣ φιλοδοξούν να αναλάβουν το ρόλο των διαχειριστικών αρχών κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων, ενώ 21 ΕΟΕΣ έχουν αναφέρει ότι συμμετέχουν ενεργά στη διαδιακασία σύνταξης των επιχειρησιακών προγραμμάτων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Επίσης, ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να διαβάσει συνοπτικά στην εν λόγω μελέτη το νέο Κανονισμό για τους ΕΟΕΣ και μια πλήρη έκθεση των δράσεων ανά τομέα των ήδη συσταθέντων ΕΟΕΣ.

Το κείμενο περιέχει αρκετές όψεις λειτουργίας των ΕΟΕΣ που επιτρέπουν τη μέτρηση της εξέλιξής τους: αποτυπώνεται μια εικόνα για το άμεσα προσλαμβανόμενο από τους Ομίλους προσωπικό καθώς και της συμμετοχής τους σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Περαιτέρω, επισυνάπτονται πίνακες με τις δράσεις όλων των ΕΟΕΣ στους τομείς της υγείας, των μεταφορών, της απασχόλησης, του πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένων των εμβληματικών πρωτοβουλιών της Στρατηγικής Ευρώπη 2020.

Πηγή: Δελτίο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πληροφορίες:

https://portal.cor.europa.eu/egtc/en-US/Events/Documents/EGTC_MonitoringReport_2013_Paper_pdf.pdf

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Σερρών για τις Ευρωεκλογές

Σε πλήρη ετοιμότητα, όπως ενημερώνει, βρίσκεται ο Δήμος Σερρών για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών της…

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ελασσόνας: Ανοιχτή πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων για το περιεχόμενο του νέου Μουσείου Ολύμπου

Ανοιχτή πρόσκληση σε πολίτες και φορείς να καταθέσουν προτάσεις για το περιεχόμενο του νέου Μουσείου…

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κανονικά ασκεί πλέον τα καθήκοντά του ο δήμαρχος Νάουσας μετά τη δικαίωση από τον Άρειο Πάγο

Κανονικά ασκεί πλέον τα καθήκοντά του ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση…