Άρθρο Localit 14 Απριλίου, 2014

Ποδήλατα στο Πανεπιστήμιο Πατρών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

podilataΜε στόχο την διάδοση και χρησιμοποίηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρέδωσε είκοσι ποδήλατα και υλικό στην Πανεπιστημιούπολη.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών.  Φοιτητές και εργαζόμενοι θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν μέσα στην Πανεπιστημιούπολη αλλά και στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο, τα ποδήλατα, τόσο για λόγους φυσικής άσκησης και δραστηριότητας, όσο και για την εξυπηρέτηση της μεταφοράς φοιτητών και εργαζομένων στους χώρους της. Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί και θα εποπτεύεται από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.

«Αξιοποιήσαμε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, την φιλική μετακίνηση. Προσπαθούμε ως Περιφέρεια με κάθε τρόπο να προστατεύσουμε το περιβάλλον και μία ακόμη σημαντική προσπάθεια γίνεται με το έργο «Wander by Bicycle». επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γ. Παναγιωτάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα και  επεσήμανε πως πέντε από αυτά τα ποδήλατα θα μεταφερθούν στο Αγρίνιο, στα τμήματα εκεί του Πανεπιστημίου προκειμένου οι φοιτητές να τα χρησιμοποιούν καθημερινά.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ : Τι αποφάσισε για τα οικονομικά των δήμων – Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για το νσχ της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης – Έκδοση τριών ψηφισμάτων
ΚΕΔΕ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ

Τι αποφάσισε για τα οικονομικά των δήμων Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για το νσχ της…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλίμα: Ο πλανήτης κατέγραψε τη θερμότερη ημέρα στα παγκόσμια χρονικά την Κυριακή 21 Ιουλίου (Copernicus)

Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά,…