Άρθρο Localit 09 Απριλίου, 2014

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον Καλλικράτη

βουλήΠέρασε τελικώς από τη  βουλή – παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ – η ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για τους αιρετούς που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, το οποίο ψηφίστηκε κατ΄άρθρο την Τρίτη, ενώ σήμερα Τετάρτη αναμένεται να ψηφιστεί στο σύνολό του.

Ειδικότερα,  το άρθρο 24 που ορίζει ότι οι αιρετοί που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη τίθενται σε αργία μόνο όταν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση σε περίπτωση πλημμελημάτων και όταν υπάρχει πρωτόδικη απόφαση σε περίπτωση κακουργημάτων – και όχι αυτοδικαίως όπως ίσχυε μέχρι τώρα – προκάλεσε διαφωνία μεταξύ του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Π. Κουκουλόπουλου, με τον πρώτο να το καταψηφίζει. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι η διάταξη πρέπει να γίνει πιο αυστηρή και συγκεκριμένα για πλημμελήματα να τίθενται σε αργία οι αιρετοί με απόφαση του εφετείου, ενώ για τα κακουργήματα να τίθενται σε αργία, όταν η παραπομπή έχει γίνει με αμετάκλητο βούλευμα και έχουν εξαντληθεί οι προσφυγές.

Ωστόσο ο Π. Κουκουλόπουλος τάχθηκε υπέρ και ως αποτέλεσμα η ρύθμιση υπερψηφίστηκε, αφού η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ο οποίος λειτουργεί ως αντικαταστάτης του προέδρου του κόμματος, υπερισχύει.

Αν και το άρθρο 24 ψηφίσθηκε κανονικά, ωστόσο, το άρθρο 21  που αφορά σε επιχορηγήσεις πολιτιστικών φορέων από τους ΟΤΑ καταψηφίσθηκε από την αντιπολίτευση και από το ΠΑΣΟΚ, καθώς σε αυτή την περίπτωση υπήρχε συμφωνία Κουκουλόπουλου – Ντόλιου,  με αποτέλεσμα να μην περάσει στο νομοσχέδιο.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…