Με το σύνθημα Let’s do it, χιλιάδες πολίτες και φορείς συμμετέχουν την ερχόμενη Κυριακή 26 Απριλίου στην προσπάθεια καθαρισμού της γειτονιάς τους.
Δεκάδες δήμοι της χώρας αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σχετική προσπάθεια και συντονίζουν τις ομάδες που δραστηριοποιούνται στην επικράτειά τους. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι δήμοι παρέχουν όλη την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή για την υλοποίηση των σχετικών δράσεων καθαρισμού.
Το πρόγραμμα υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά. Η πραγματοποίηση της καμπάνιας “υιοθετήθηκε” από την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής “Ώρα για Δράση” και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Σκοπός της είναι μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούν πολίτες και φορείς ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.
Το ”Let’s do it World” αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικης ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.