Άρθρο Localit 29 Μαρτίου, 2014

Τετραήμερο εκδηλώσεων για τη Νίκη της Σαμοθράκης

samothrakiΗ Νίκης της Σαμοθράκης βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που έχουν ξεκινήσει στην Αλεξανδρούπολη από χθες Παρασκευή και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 31 Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τη περιφερειακή Ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Δράσεων για τη Νίκη της Σαμοθράκης.

Οι εκδηλώσεις του τετραημέρου πραγματοποιούνται στις  28, 29, 30 και 31 Μαρτίου 2014 στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη (Παραλιακή Λεωφόρος – Βασιλέως Αλεξάνδρου) και στο Λύκειο Σαμοθράκης και τον αρχαιολογικό χώρο  Σαμοθράκης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η πρωτοβουλία είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΙΘ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Στο τετραήμερο εκδηλώσεων  περιλαμβάνονται:

-Αρχαιολογική Ημερίδα

-Πολιτιστική Ημερίδα με θέμα τη ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ως πηγή έμπνευσης στην τέχνη (γλυπτική, λογοτεχνία, ζωγραφική, ποίηση κλπ). Ελληνες δημιουργοί και επιστήμονες θα προσεγγίσουν τη ΝΙΚΗ της Σαμοθράκης από την πλευρά της τέχνης και θα αναφερθούν στις επιρροές της διαχρονικά στη δημιουργία και τη ζωή.

-Προβολή Μαθητικού Ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών του Γ’ Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

-Εκπαιδευτικές Δράσεις, στη διάρκεια των οποίων μαθητές Σχολείων στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη θα συνομιλήσουν με τους αρχαιολόγους και θα διατυπώσουν προς αυτούς τα ερωτήματά τους.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν συνέχεια των δράσεων για τη Νίκη της Σαμοθράκης που ξεκίνησαν με αφορμή τα 150 χρόνια από την ανακάλυψη του αγάλματος, το καλοκαίρι του 2013 στο νησί της Σαμοθράκης, συνεχίστηκαν με την παραγωγή της Μουσειοσκευής της Νίκης και το πρόγραμμα «Η ΝΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ» που εφαρμόζεται σε Σχολεία του νομού και τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για Σχολεία που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν με τις εκδηλώσεις στην Αθήνα υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Βουλής, οι οποίες προγραμματίζονται για το τέλος του 2014.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξαπλώστρες και ομπρέλες απομάκρυναν συνεργεία του Δήμου Πολυγύρου

Περισσότερες από εκατό ξαπλώστρες και ομπρέλες απομάκρυναν το πρωί τα συνεργεία του Δήμου Πολυγύρου από…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν Wi -Fi σε15 νέα σημεία του Δήμου Βέροιας

Δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υπαίθριους και κλειστούς δημόσιους χώρους αποκτά τους επόμενους…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης

Το συμφωνητικό για το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης υπέγραψε ο δήμαρχος…