Άρθρο Localit 27 Μαρτίου, 2014

Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης: Συμφωνία για 4000 διαθεσιμότητες και μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας

ΜαξίμουΤο πακέτο των μεταρρυθμιστικών δράσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προεξάρχουσας της κινητικότητας τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης την Πέμπτη υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία του Ευ. Βενιζέλου και των συναρμόδιων υπουργών.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε ο σχεδιασμός για την ολοκλήρωση των 25 χιλιάδων συμφωνημένων διαθεσιμοτήτων, με τις 4000 που υπολείπονται να προέρχονται από τους δήμους , τα ασφαλιστικά ταμεία και το χώρο της υγείας. Από τους ΟΤΑ θα μπουν σε διαθεσιμότητα 3000 υπάλληλοι, από τα ασφαλιστικά ταμεία 500 και άλλοι τόσοι θα μετακινηθούν ενδονοσοκομειακά. Ειδικά για τους ΟΤΑ η κυβέρνηση περιμένει να ολοκληρωθεί και η εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα προκειμένου να εντοπίσει με ακρίβεια πόσοι είναι εκείνοι που απαιτούνται ακόμη.

Επί τάπητος όμως τέθηκε και το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας στο Δημόσιο που θα είναι όμως αποσυνδεδεμένος από τις απολύσεις, ενώ το πλέγμα των μεταρρυθμίσεων συμπληρώνουν ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων καθώς και ο νέος τρόπος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, πρωτοβουλίες οι οποίες αναμένεται να παρουσιαστούν αναλυτικά την επόμενη εβδομάδα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε ακόμη η πορεία ολοκλήρωσης των Προεδρικών Διαταγμάτων που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσουν τα νέα οργανογράμματα υπουργείων και φορέων του Δημοσίου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…