Άρθρο Localit 13 Μαρτίου, 2014

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα του ΚΑΠΕ για την ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τ.Α

enerΟι ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη, που προσφέρουν στην τοπική αυτοδιοίκηση οι δράσεις και εφαρμογές ενεργειακής αποδοτικότητας, είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων, σήμερα Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014,  9.00-17.00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, και απευθύνεται σε Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, συμβούλους ανάπτυξης των ΠΕΔ και σε στελέχη της ΤΑ που ασχολούνται με θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και τεχνικών έργων κ.ά.

Ως στόχο έχει την ανταλλαγή εμπειρίας και καλών πρακτικών για την ανάπτυξη και υλοποίηση Σχεδίων Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ) μεταξύ των Δήμων που έχουν υπογράψει το Σύμφωνο, αλλά και άλλων καθώς και να αναδείξει τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες και τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν, παρά την οικονομική κρίση, από την εφαρμογή πρακτικών ενεργειακής αποδοτικότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων (www.simfonodimarxon.eu)  είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Με τη δέσμευσή τους, οι υπογράφοντες το Σύμφωνο σκοπεύουν να επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020. Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν προσχωρήσει στο Σύμφωνο πάνω από 3700 Δήμοι της Ευρώπης και 84 από την Ελλάδα. Συμμετέχουν πόλεις διαφορετικού μεγέθους, από μικρές κοινότητες έως μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, όπως το Λονδίνο ή το Παρίσι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…