Άρθρο Localit 10 Μαρτίου, 2014

Κινδυνεύει με απέλαση μαθητής αλβανικής καταγωγής

mathitisΜε απέλαση κινδυνεύει ανήλικος μαθητής αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς, διότι, όπως απεδείχθη, δεν διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά παραμονής στην Ελλάδα.

Στο ζήτημα παρενέβη η ΕΛΜΕ Λάρισας, η οποία, με ανακοίνωση που εξέδωσε, απευθύνει έκκληση να μη χάσει ο μαθητής τη σχολική χρονιά, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «υπήρξε συνεπής στις μαθητικές του υποχρεώσεις, ευγενικός με τους καθηγητές του, συνεργάσιμος με τους συμμαθητές του. Η διαγωγή του ήταν υποδειγματική. Η αστυνομία σε έλεγχο που έγινε, τον συνέλαβε γιατί δεν διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για νόμιμη άδεια παραμονής στην Ελλάδα ως μετανάστης».

Η ΕΛΜΕ Λάρισας ζητεί από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να δοθεί η δυνατότητα στον μαθητή να ολοκληρώσει το σχολικό έτος, το οποίο λήγει σε τρεισήμισι μήνες, δεδομένου ότι δεν γίνονται μετεγγραφές αυτή την περίοδο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Διήμερες δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Διήμερη ανοιχτή δράση ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Εκπαιδευτική δράση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Εκπαιδευτική δράση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων διοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων και το Τμήμα…