Άρθρο Localit 14 Φεβρουαρίου, 2014

Λ. Γρηγοράκος: Πρέπει να ψηφίσουν οι 10.800 μετανάστες που έχουν νόμιμα δικαιώματα

grigorakosΣτο ελάχιστο θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος στη Βουλή.

Ειδικότερα κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε σχετικά ότι:  «Για την ψηφοφορία στις αυτοδιοικητικές εκλογές των 10.800 συνανθρώπων μας και συμπολιτών μας, επειδή αυτοί οι άνθρωποι έχουν νόμιμα δικαιώματα, πιστεύω ότι πρέπει να ψηφίσουν. Θα προσπαθήσουμε ειλικρινά να μειώσουμε στο ελάχιστο αυτούς τους ανθρώπους που δεν θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν, σεβόμενοι βέβαια την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος.

Στο μεταξύ συνεδρίασε η  Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής,  με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ αλλά και συνταγματολόγων, προκειμένου να διερευνηθούν τα περιθώρια αλλαγών για την ψήφο των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τρόπο, όμως, που να υπάρχει πλήρης προστασία από τον κίνδυνο ακυρότητας της εκλογής των αιρετών από προσφυγές στο ΣτΕ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…