Άρθρο Localit 04 Φεβρουαρίου, 2014

OPEN DAYS 2014

open days«Μεγαλώνοντας μαζί-έξυπνες επενδύσεις για τον κόσμο», είναι το σύνθημα της εκδήλωσης  OPEN DAYS 2014- Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και Πόλεων,  η οποία θα αποτελέσει μια ευκαιρία προβληματισμού πάνω τις πρώτες εμπειρίες από την εφαρμογή των προτεραιοτήτων της περιφερειακής πολιτικής ,στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020.

Οι προετοιμασίες για τη 12η κατά σειρά εκδήλωση έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ η  προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 14 Μαρτίου 2014, για τους  τοπικούς και περιφερειακούς φορείς που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στη διαμόρφωση του φετινού προγράμματος της εκδήλωσης OPEN DAYS που θα λάβει χώρα στις 6-9 Οκτωβρίου 2014 στις Βρυξέλλες.

Τρία θα είναι τα βασικά θέματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των OPEN DAYS 2014:

  • Διασύνδεση των περιφερειακών στρατηγικών : έξυπνη εξειδίκευση, ψηφιακό θεματολόγιο, υποστήριξη των ΜΜΕ , οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα , κατάρτιση και κοινωνική ένταξη, αστική διάσταση
  • Ενίσχυση των ικανοτήτων : νέες δυνατότητες και εργαλεία για τη διαχείριση προγραμμάτων ( χρηματοοικονομικές τεχνικές, αξιολογικό πλαίσιο επιδόσεων, συμφωνίες εταιρικών σχέσεων)
  • Εδαφική συνεργασία : η νέα γενιά των πανευρωπαϊκών προγραμμάτων (INTERREG, URBACT, ESPON, INTERACT), διεθνής συνεργασία

Η εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία να εξετασθούν τα νέα προγράμματα που αναμένεται να εγκριθούν κατά τη διάρκεια της ιταλικής προεδρίας της ΕΕ (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2014), όπως οι ολοκληρωμένες εδαφικές επενδύσεις και η τοπική ανάπτυξη υπό την ευθύνη των τοπικών κοινοτήτων, τα νέα προγράμματα ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας και η μακροπεριφερειακή στρατηγική Αδριατικής – Ιονίου.

Ως ετήσια περιφερειακή και αστική πολιτική πλατφόρμα, η εκδήλωση OPEN DAYS προωθεί την ανταλλαγή εμπειριών και θέτει θέματα προς συζήτηση που αφορούν την τοπική, περιφερειακή και διασυνοριακή διακυβέρνηση και τη διαχείριση των χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των άμεσα ενδιαφερομένων θα συνδυαστεί με σχετικές εισηγήσεις από τον ακαδημαϊκό χώρο.

Θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν επίσης και όσες τρίτες χώρες ενδιαφέρονται να αντλήσουν από τις εμπειρίες των περιφερειών της Ευρώπης στον τομέα της περιφερειακής πολιτικής, αλλά και να παρουσιάσουν τη δική τους ιστορία.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020, 366 δισ. ευρώ πρόκειται να επενδυθούν σε περιφέρειες και πόλεις των κρατών μελών της ΕΕ μέσω της Πολιτικής Συνοχής.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…