Άρθρο Localit 31 Ιανουαρίου, 2014

Οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρώπης

1408b8740e7e3d9005e41081f87024b3_XLΤις τέσσερις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών που συνέρχεται στις Βρυξέλλες.

Πρώτη προτεραιότητα, σύμφωνα με τον υπουργό είναι η τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Πρωταρχικής σημασίας για την Ελληνική Προεδρία, είπε ο κ. Μιχελάκης, είναι η προώθηση της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δεύτερη προτεραιότητα, η στήριξη του κοινού νομίσματος, αλλά και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή οικονομία. «Αυτό σημαίνει εμβάθυνση της ΟΝΕ, με κύριο άμεσο βήμα την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τρίτη προτεραιότητα  το μεταναστευτικό πρόβλημα. Ο υπουργός Εσωτερικών στα μέτρα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων ανέφερε και αυτά του «επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών, εκείνων που δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και δεν δικαιούνται άσυλο» καθώς και του χτυπήματος των εγκληματικών κυκλωμάτων που διακινούν ανθρώπους από διάφορες περιοχές του κόσμου προς την Ευρώπη».

Τέλος, η τέταρτη προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας είναι ο επαναπροσδιορισμός των Θαλάσσιων Πολιτικών της Ένωσης «με άξονα την ανάπτυξη, περιλαμβανομένου και του τομέα της ενέργειας, και την ασφάλεια, όπου περιλαμβάνεται ο καθορισμός και η διαχείριση των θαλάσσιων ζωνών, καθώς ο  υποθαλάσσιος πλούτος μπορεί να αποτελέσει, στο ορατό μέλλον, την απάντηση στα μεγάλα προβλήματα του ενεργειακού μας εφοδιασμού».

Στην ατζέντα της ελληνικής Προεδρίας βρίσκεται και η προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Διεύρυνσης με στόχο την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας  ιδιαίτερα χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

«Η ενταξιακή πορεία των χωρών της περιοχής αυτής, έχει αποκτήσει, κατά τα τελευταία δύο έτη, μια σαφή δυναμική χάρη στην προσχώρηση της Κροατίας, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με το Μαυροβούνιο και την απόδοση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στη Σερβία», είπε ο κ. Μιχελάκης.

Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για «την  υποστήριξη της Επιτροπής των Περιφερειών στις προσπάθειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για αναθεώρηση του συστήματος της Τρόικας, ώστε να διασφαλιστεί η άσκηση δημοκρατικού ελέγχου και η υποχρέωση λογοδοσίας της».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Αγορά οικοπέδου από τον Δήμο για δημιουργία παιδικής χαράς

Αγοράστηκε από τον Δήμο Γαλατσίου, μετά από προσπάθειες πολλών ετών, το οικόπεδο στη συμβολή των…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρτα: Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων στον Δήμο

Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων (Βιοαποβλήτων) στον Δήμο Αρταίων. Η νέα επέκταση στις Κεραμάτες,…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Μυτιλήνης

Στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, θα προχωρήσει ο Δήμος Μυτιλήνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης…